سونوگرافی کبد چرب
سونوگرافی کبد چرب جزو گروه سونوگرافی دستگاه گوارش می باشد. دستگاه گوارش از قسمت دستگاه ادرار و همینطور دستگاه تولید مثل جدا است. دستگاه گوارشی شامل کبد، مجاری صفرایی، پانکراس، کلیه ها و طحال می باشد.
پزشک برای تشخیص بیماری در یکی از اجزای دستگاه گوارشی به انجام این نوع سونوگرافی می دهد. در این مطلب به موضوع مشکلات کبدی، نشانه ها و علائم، انجام سونوگرافی کبد می پردازیم.
عوامل مورد بررسی در سونوگرافی کبد
در حال حاضر یکی از رایج ترین مشکلات کبد، که شمار زیادی از افراد را درگیر کرده، عارضه ی کبد چرب می باشد.
کبد چرب در اثر رژیم غذایی نادرست،مصرف غذاهای چرب و سرخ شده و چاقی بیش از حد، با انباشته شدن چربی در ناحیه شکم و اطراف کبد به وجود می آید.
نشانه های کبد چرب
معمولا وجود کبد چرب، بدون نشانه یا حتی بدون درد می باشد، و بیشتر مواقع فقط با انجام سونوگرافی کبد، و با تشخیص پزشک میتوان پی به وجود این مشکل برد، اما در مواردی بیمار نشانه هایی مانند بی حالی، ضعف، خستگی، زرد شدن پوست و درد در ناحیه بالا و راست شکم خود دارد، که بهتر است با داشتن این علائم و نشانه ها سریعا به پزشک، مراجعه کند.
سونوگرافی کبد چرب
زمانی که بیمار با انجام آزمایش و تشخیص پزشک متوجه می شود که کبدی چرب دارد، برای اطمینان و میزان بیماری خود با تجویز پزشک معالج، سونوگرافی کبد را انجام می دهد. سونوگرافی کبد یکی از بهترین راه های تشخیص بیماری های کبدی است. مواردی که لازم است قبل از سونوگرافی کبد انجام دهیم.
لازم است بیمار از شب قبل از انجام سونوگرافی ناشتا باشد. به طوری که شب قبل و صبح روز انجام سونوگرافی لازم است غذا نخورید و همینطور هیچ نوع نوشیدنی نیاشامید.
نحوه انجام سونوگرافی کبد
در سونوگرافی کبد چرب همانند بیشتر سونوگرافی های دیگر لازم است به پشت بر روی تخت دراز بکشید و هیچ پوشش و لباسی بر روی شکم نداشته باشید، متخصص سونوگرافی با ریختن ژل بر روی شکم عمل سونوگرافی را با دستگاه مخصوص انجام می دهد.همچنین در انجام سونوگرافی کبد لازم است فرد به پهلو خابیده، و با گرفتن نفس عمیق و نگهداشتن آن برای لحظاتی، برای بهتر انجام شدن عمل سونوگرافی با متخصص همکاری کند.
اگر می خواهید در خصوص بهترین سونوگرافی اطلاعات داشته باشید می توانید بر روی لینک ذیل کلیک نمایید
0 دیدگاه