حاملگی مولار
حاملگی مولار زمانی اتفاق می افتد که تخم بارور شده دچار ناهنجاری خاصی شده باشد . تخمی که بارور شده است یا تحت هیچ شرایطی منجر به تشکیل جنین نمی شود و یا اینکه به شکل غیر طبیعی و غیر عادی رشد می کند و قادر به این نیست که زنده بماند .در بارداری های طبیعی تخم بارور شده حاوی ۲۳ کروموزوم از پدر و ۲۳ کروموزوم از مادر می باشد . در بیشتر بارداری های مولار کامل کروموزوم های مادر در تخم بارور شده وجود ندارند و کروموزوم های پدر نسخه ای دیگر را منتشر می کنند .
به همین دلیل دو نسخه از کروموزوم های پدر در تخم وجود دارد و فاقد کروموزم مادر می باشد . در این وضعیت جنین – کیسه جنینی یا هیچ بافت جفتی طبیعی وجود ندارد . اما جفت توده ای از کیسه هایی که مشابه کیسه های خوشه انگور هستند را تشکیل می دهند
در اکثر بارداری مولار جزئی تخم بارور شده کروموزوم های مکمل مادر را همچنین دارد . اما کروموزوم های پدر دو چندان می شوند . به همین دلیل به جای ۴۶ کروموزوم ۶۹ کروموزوم وجود دارد . در این حالت در بین توده بافت غیر نرمال که مشابه خوشه انگور می باشد . چندین بافت جفتی تشکیل می شود . جنین رشد خود را شروع می کند به همین دلیل امکان دارد که جنین تنها با تعدادی بافت جفتی و یا کیسه جنینی وجود داشته باشند . اما حتی اگرچه جنینی تشکیل شود در اکثر مواقع به قدری غیر طبیعی می باشد که قادر نیست زنده بماند .
تشخیص بارداری مولار
در قدم اول امکان دارد علائم یک بارداری معمولی و عادی را فرد داشته باشد . اما بعد از گذشت زمان کوتاهی لکه ها یا خونریزی بیشتری مشاهده می شود . خونی که از بدن خارج شده است امکان دارد قرمز روشن یا قهوه ای رنگ باشد و به صورت حاد و یا به میزان کم باشد . این خونریزی قادر است ۶ هفته بعد از بارداری یا دیرتر – ۱۲ هفته بعد از آن شروع شود . نیز امکان دارد حالت تهوع و استفراغ حاد – منقبض شدن و ورم شکم – ادرار بیش از حد – رخ دهد . بعضی از زنانی که دچار حاملگی مولار شده شده باشند قبل از اواسط بارداری به تشنج پیش آبستنی دچار می شوند . از آنجایی که امروزه دستگاه های سونوگرافی به پزشکان کمک می کنند تا حاملگی مولار را زودتر بتوانند تشخیص دهند . خیلی کم پیش می آید که این بارداری های آنقدر به طول انجامد که چنین شرایطی را فراهم کند .در صورتی که لکه یا خونریزی در دوران حاملگی مشاهده شد حتما بایستی با پزشک خود تماس حاصل کرد . وجود خون یا لکه به صورت قطعی نشانه حاملگی مولار نمی باشد اما احتمال دارد متخصص زنان سونوگرافی را تجویز کند تا علت خونریزی را مشخص کند .
درمان حاملگی مولار
اگرچه تشخیص داده شد که حاملگی از نوع مولار می باشد . می توان به وسیله کورتاژ بافت غیر طبیعی را برداشت . این عمل را می توان به وسیله بیهوشی عمومی یا موضعی انجام داد و نیز پزشکان می توانند به وسیله روش درون وریدی درد فرد را تشخیص دهند .
می بایستی بعد از آن که سطح HCG در خون فرد به صفر رسید به مدت ۱ سال برای بارداری اقدام نکند اگر کمتر از مدت زمان گفته شده فرد باردار شود اندازه HCG در خون فرد افزایش پیدا می کند و دیگر پزشک نمی تواند عود بافت غیر طبیعی را تشخیص دهد .بارداری مولار می تواند برای بیشتر افراد موجب ترس و نگرانی شود اما مانند هر زن دیگری که سقط جنین را انجام داده است فرد همچنین با از دست دادن بارداری خود دست و پنجه نرم می کند اما تفاوتی که در این جا مطرح است این که فرد وضعیت غیر نرمال داشته است که اکثر مردم در رابطه با آن اطلاعاتی نداشته اند . حداقل بایستی به مدت ۱ سال هر هفته یا هر ماه به پزشک جهت چکاپ مراجعه شود و نیز امکان دارد به دلیل احتمال وجود سلول های غیر عادی مزمن بسیار نگران و استرس در فرد وجود داشته باشد اما می توان توسط یک روانپزشک به بهبود حال خود کمک کرد .
سایر مقالات مرتبط به سونوگرافی :
سونوگرافی
سونوگرافی بیضه
سونوگرافی دیسک کمر
سونوگرافی تخمدان پلی کیستیک
هم چنین شما عزیزان می توانید جهت مشاهده نمونه کارهای بیشتر به گالری سایت مراجعه نمایید و یا در شبکه های اجتماعی اینستاگرام و کانال تلگرام ما را دنبال کنید :
در خصوص اطلاعات سونوگرافی و یا جهت کسب نوبت می توانید با شماره های ذیل تماس حاصل فرمایید :
شماره ی تماس : ۴۴۱۶۲۱۲۶
۰۹۰۱۳۴۰۱۷۸
آدرس سونوگرافی سروش (سونوگرافی غرب تهران )
آدرس:بزرگراه ستاری جنوب، ابتدای بلوار فردوس غرب_بعد از تقاطع شهید ورزی
۰ دیدگاه