سونوگرافی سروش » سونوگرافی » سونوگرافی چهاربعدی چیست
مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه

سونوگرافی چهاربعدی چیست

سونوگرافی چهاربعدی چیست

سونوگرافی یکی از دستاوردهای بشر است که نقش مهمی در علم پزشکی جهت تشخیص بیماری ها و ناهنجاری ها دارد.

سونوگرافی چهاربعدی چیست

سونوگرافی چهاربعدی چیست

سونوگرافی توسط امواج صوتی، تصاویری از بافت ها و ارگان های داخلی بدن بدست آمده که بعد از شکل گیری به مانیتور ارسال شده و با پردازش توسط دستگاه  تصویر نمایان می شود. سونوگرافی معمولی یا دو بعدی تصاویر سیاه و سفید را در اختیار می دهد و کاملا بی خطر می باشد و جهت تخمین ضربان قلب، سن بارداری، موقعیت جنین، تشخیص خاملگی خارج از رحم، ناهنجاری های احتمالی بکار می رود. با تابش امواج صوتی در زوایای مختلف به بدن جنین و انعکاس آن  با نرم افزار کامپیوتری، تصاویری در سه جهت طول، عرض و عمق تولید می گردد.

سونوگرافی چهاربعدی مانند دیگر سونوگرافی های دوران بارداری می باشد که حرکات جنین را داخل رحم نشان می دهد و از امواج صوتی استفاده می گردد. و تصویری سه بعدی از جنین دریافت می شود. با استفاده از این تکنولوژی حرکات جنین در لحظه در رحم نمایش داده می شود.

در سونوگرافی چهاربعدی علاوه بر ایجاد تصاویر سه بعدی، حرکات جنین هم نمایش داده می شود. در سونوگرافی سه بعدی و چهاربعدی انرژی زیادی به جنین وارد می شود و خطرات احتمالی ممکن است به همراه داشته باشد بنابراین این سونوگرافی باید حتما با مشورت پزشک انجام شود تا زمان انجام ان نیز توسط پزشک تعیین شود. ولی طبق مطالعات سونوگرافی چهاربعدی هیچ خطری برای جنین ندارد با این حال نباید جنین بیش از حد سونوگرافی شود.

مراحل سونوگرافی چهاربعدی

 

ابتدا فرد روی تخت مخصوص دراز کشیده و ژلی روی شکم مالیده می شود. رادیولوژیست  مبدل را روی شکم قرار داده و توسط این دستگاه امواج صوتی از شکم به رحم انتقال داده شده و برای دریافت تصاویر مورد نظر، حرکات چرخشی روی شکم انجام می دهد.

با پژواک حاصله جنین بزرگ نمایی شده و مانیتور پژواک را دریافت و به صورت تصویر نمایش داده و حرکات جنین دیده می شود.

با این سونوگرافی می توانید مشاهده کنید جنین در حال حاضر چه کاری انجام می دهد. سونوگرافی چهار بعدی معمولا در هفته بیست و هفتم تا سی و دوم بارداری انجام می شود.

در سونوگرافی سه بعدی و چهاربعدی در هفته ۱۶ بارداری با دقت بسیار زیادی می توان جنسیت جنین را تشخیص داد.

انجام سونوگرافی چهاربعدی نیاز به پرشدن مثانه ندارد. دراین سونوگرافی تصاویر تاخیر ندارد و تصویر وضعیت فعلی جنین نمایش داده می شود. با سونوگرافی چهاربعدی می توان ناهنجاری های مادرزادی مانند لب شکری، کام شکری ، نواقص ستون فقرات و نخاع، نواقص اندام جنین و غیره را تشخیص داد.

 

سایر مقالات مرتبط به سونوگرافی :

سونوگرافی خوب در تهران

سونوگرافی NT

سونوگرافی

سونوگرافی بیضه

سونوگرافی دیسک کمر

سونوگرافی  تخمدان پلی کیستیک  

هم چنین شما عزیزان می توانید جهت مشاهده نمونه کارهای بیشتر به گالری سایت مراجعه نمایید و یا در شبکه های اجتماعی اینستاگرام و کانال تلگرام ما را دنبال کنید :

در خصوص اطلاعات سونوگرافی و یا جهت کسب نوبت می توانید با شماره های ذیل تماس حاصل فرمایید :

شماره ی تماس :  ۴۴۱۶۲۱۲۶
۰۹۰۱۳۴۰۱۷۸

آدرس سونوگرافی سروش (سونوگرافی غرب تهران )

آدرس:بزرگراه ستاری جنوب، ابتدای بلوار فردوس غرب_بعد از تقاطع شهید ورزی

با تشکر مدیریت سایت دکتر محمد زاده سونوگرافی سروش در غرب تهران

 

 

 

 

 

دکتر زهره محمدزاده

دکتر زهره محمدزاده

تحصیلات دکتری عمومی از سال ۱۳۶۴ لغایت ۱۳۷۱، دانشگاه علوم پزشکی مشهد اخذ درجه دکتری عمومی در سال ۱۳۷۱ طرح لایحه خدمت نیروی انسانی در منطقه محروم کلات نادری خراسان، آذر ۱۳۷۱ لغایت ۱۳۷۳ دوره رزیدنتی تخصصی رادیولوژی سونوگرافی، بیمارستان امام رضا(ع)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مهر ۱۳۷۴ لغایت بهمن ۱۳۷۷ اخذ درجه دکتری تخصصی در رشته رادیولوژی سونوگرافی خدمت طرح ضریب K در شهرستان قوچان خراسان مرکزی گذراندن ۱۵ دوره بازآموزی کنگره رادیولوژی سونوگرافی انجمن رادیولوژی ایران از سال ۱۳۷۹ لغایت ۱۳۹۴ گذراندن دوره های متعدد کنگره های بیماری زنان و مامایی و Breast گذراندن دوره ویژه ماموگرافی در تهران و مشهد گذراندن کنگره رادیولوژی شیرازمتخصص رادیولوژی و سونوگرافی

مقالات مرتبط

آیا سونوگرافی برای جنین ضرر دارد ؟

آیا سونوگرافی برای جنین ضرر دارد ؟

یکی از بیشترین درخواست های سونوگرافی ، سونوگرافی دوران بارداری است که می توان آن را به سونوگرافی سه ماهه اول بارداری ، سه ماهه دوم و سه ماهه سوم بارداری تقسیم کرد ....

سونوگرافی

سونوگرافی

سونوگرافی یک آزمایش تشخیصی پزشکی است که از امواج صوتی با فرکانس بالا یا امواج اولتراسوند برای ایجاد تصاویری از بافت‌ها، غدد، اندام‌ها و جریان خون یا مایع در بدن استفاده...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *