در روش سونوگرافی آنومالی پزشک اعضای درونی جنین مثل قلب، مغز، کلیه، معده، اندازه ی دست ها و پاها و طول گردن جنین را بررسی می کند تا از روند طبیعی بودن رشد بدن جنین مطلع شود.
سونوگرافی آنومالی مشخص می کند جنین در شکم مادر به چه صورتی قرار گرفته و کاملا مادر می تواند جنین خودش را به صورت سیاه سفید ببیند.
در سونوگرافی آنومالی مراقبت های جنین و مادر بهتر انجام می گیرد و اگر جنین دچار مشکلی مثل نارسایی در مغز یا در اندام های بدن باشد پزشک متخصص شروع به درمان می کند.
چه مواردی در سونوگرافی سه بعدی مورد بررسی قرار می گیرد؟
سونوگرافی سه بعدی در زمینه پزشکی نقش مهمی دارد. با استفاده از سونوگرافی سه بعدی، می توان تمامی مسائل جنین را مورد بررسی قرار داد. به طور کلی سونوگرافی سه بعدی، جهت بررسی ناهنجاری ها در هفته ۱۸ تا ۲۲ صورت می گیرد. در صورتی که افراد تمایل دارند عکس سه بعدی از جنین خود داشته باشند، بهترین زمان جهت انجام آن بین هفته ۲۶ تا ۳۰ بارداری می باشد.
سونوگرافی سه بعدی جهت دیدن قلب و بررسی ارگان های داخلی و شکاف لب نیزمؤثر می باشد. اختلالات آناتومیک جنین (اختلال هم در اندام درونی و هم در اندام بیرونی) نیز با استفاده از سونوگرافی ۳ بعدی مشاهده می شود . با انجام سونوگرافی سه بعدی می توان سطح پوست جنین را نیز مشاهده نمود.
آیا سونوگرافی سه بعدی خطرناک است؟
سونوگرافی سه بعدی کاملا برای مادر و جنین بی خطر بوده و جای نگرانی نیست، اما توصیه می کنیم تنها با نظر پزشک خود این نوع سونوگرافی را انجام دهید. این سونوگرافی یک سونوگرافی معمولی است با این تفاوت که به صورت سه بعدی نمایش داده می شود.
در سونوگرافی دو بعدی که معمول بی خطر است می توان نواحی درونی جنین را نیز مشاهده نمود، اما با سونوگرافی سه بعدی نیز می توان جزئیات بیشتری را مشاهده نمود. با استفاده از سونوگرافی چهار بعدی نیز علاوه بر تصاویر سه بعدی جنین ، می توان حرکات جنین را نیز مشاهده نمود.
بر خلاف تصاویر سیاه و سفید که در سونوگرافی های دیگر مشاهده می شود، در سه بعدی تصاویری از چهره ی کامل جنین به صورت رنگی دیده می شود و ظاهر جنین کاملا مشخص می باشد.
در سونوگرافی سه بعدی تصویر نوزاد واضح تر از سونوگرافی آنومالی می باشد. این نکته را هم باید دانست که در سونوگرافی سه بعدی همیشه تصویر جنین ممکن است مشاهده نشود، اما به این معنی نیست که جنین شما مشکلی دارد و یا زایمان سختی خواهید داشت. بلکه ممکن است طرز قرار گرفتن جنین به گونه ای باشد که پشت آن به سمت مادر باشد یا آب کافی به دور جنین وجود نداشته باشد که باعث می شود در موقع سونوگرافی تصویری نشان داده نشود .
در ادامه به صحبت های خانم دکترمحمدزاده متخصص سونوگرافی و غربالگری جنین در ارتباط با این موضوع توجه بفرمایید.
فرق سونوگرافی آنومالی با ۳ بعدی
در سونوگرافی آنومالی وضعیت و علائم جنین بررسی می شود ولی در سونوگرافی سه بعدی تنها با تشخیص پزشک معالج که اگر لازم بداند انجام می شود.
سونوگرافی آنومالی اسکن یا غربالگری دوم اسکن جنین برای رد غیر نرمال بودن جنین است. این سونوگرافی بهتر است در هفته های ۱۸ تا ۲۰ بارداری انجام شود.
اما با توجه به مراحل پزشکی قانونی بهتر است قبل از هفته نوزدهم انجام شود. تمام اعضای داخلی جنین و امعا و احشا، استخوان های بدن، داخل مغزو قلب و دست و پاهای جنین بایستی به شکل واضح بررسی شود. تقریبا ۵۴ فاکتور سنجیده می شود و نظریه سلامت یا عدم سلامت نوشته می شود.
در سونوگرافی سه بعدی در ادامه سونوگرافی آنومالی اسکن چند تا تصویر سه بعدی گرفته می شود و به مادر اجازه دیدن جنین را می دهد. چون به شکل حجمی این تصاویر گرفته می شود وسطح بدن جنین با رنگ معمولی دیده می شود.
این سونوگرافی برای مواردی مانند تعیین سلامتی، لب شکری،شکاف کام،موقعیت چشم ها و تناسب اعضای صورت، ستون فقرات، باز وبسته بودن کانال نخاعی و یک سری مسائل دیگر به صورت کامل بررسی می شود.
۰ دیدگاه