سونوگرافی سروش » سونوگرافی » سونوگرافی چهاربعدی چیست؟
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

سونوگرافی چهاربعدی چیست؟

سونوگرافی چهاربعدی چیست؟ فناوری سونوگرافی ۴ بعدی شبیه به سونوگرافی دو بعدی سنتی است که از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصاویری از داخل بدن استفاده می‌کند. با این حال، سونوگرافی ۴ بعدی با گرفتن چندین تصویر سه بعدی به صورت متوالی و سپس ترکیب آنها برای ایجاد یک ویدیوی متحرک و در زمان واقعی از جنین یک قدم فراتر می‌رود. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره سونوگرافی چهاربعدی بیان کنیم، پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

درباره سونوگرافی چهاربعدی

سونوگرافی چهار بعدی (۴ بعدی) یک فناوری تصویربرداری پیشرفته است که در زمان واقعی و سه بعدی از جنین در رحم همراه با بعد اضافه شده زمان ارائه می‌کند. این بدان معنی است که نه تنها پزشک می‌تواند شکل و ساختار نوزاد را ببیند، بلکه می‌تواند حرکات و فعالیت های آن را در زمان واقعی مشاهده کند. در سونوگرافی چهاربعدی علاوه بر ایجاد تصاویر سه بعدی، حرکات جنین هم نمایش داده می‌شود. در سونوگرافی سه بعدی و چهاربعدی انرژی زیادی به جنین وارد می‌شود و خطرات احتمالی ممکن است به همراه داشته باشد بنابراین این سونوگرافی باید حتما با مشورت پزشک انجام شود تا زمان انجام ان نیز توسط پزشک تعیین شود. ولی طبق مطالعات سونوگرافی چهاربعدی هیچ خطری برای جنین ندارد با این حال نباید جنین بیش از حد سونوگرافی شود.

درباره سونوگرافی چهاربعدی

سونوگرافی چهاربعدی چگونه انجام می‌شود؟

برای انجام سونوگرافی چهاربعدی ابتدا فرد روی تخت مخصوص دراز کشیده و ژلی روی شکم مالیده می‌شود. رادیولوژیست مبدل را روی شکم قرار داده و توسط این دستگاه امواج صوتی از شکم به رحم انتقال داده شده و برای دریافت تصاویر مورد نظر، حرکات چرخشی روی شکم انجام می‌دهد. با پژواک حاصله جنین بزرگ نمایی شده و مانیتور پژواک را دریافت و به صورت تصویر نمایش داده و حرکات جنین دیده می‌شود. با این سونوگرافی می‌توانید مشاهده کنید جنین در حال حاضر چه کاری انجام می‌دهد. انجام سونوگرافی چهاربعدی نیاز به پرشدن مثانه ندارد. دراین سونوگرافی تصاویر تاخیر ندارد و تصویر وضعیت فعلی جنین نمایش داده می‌شود. با سونوگرافی چهاربعدی می‌توان ناهنجاری های مادرزادی مانند لب شکری، کام شکری ، نواقص ستون فقرات و نخاع، نواقص اندام جنین و غیره را تشخیص داد.

سونوگرافی چهار بعدی چه زمانی انجام می‌شود؟

سونوگرافی چهار بعدی معمولاً در سه ماهه دوم و سوم بارداری انجام می‌شود. بهترین زمان برای سونوگرافی ۴ بعدی بین هفته ۲۶ تا ۳۰ بارداری است. در این دوره، جنین رسوبات چربی کافی برای ارائه تصاویر واضح‌تر ایجاد کرده است و سطح مایع آمنیوتیک برای تجسم مطلوب کافی است.

مزایای سونوگرافی چهاربعدی

این فناوری چندین مزیت را نسبت به سونوگرافی دو بعدی سنتی ارائه می‌دهد و آن را به ابزاری ارزشمند برای متخصصان زنان و زایمان و والدین باردار تبدیل می‌کند. مزیت های سونوگرافی چهار بعدی عبارتند از:

  • توانایی آن در ارائه تصاویر دقیق و با وضوح بالا از جنین
  • توانایی دیدن تصاویر واقعی و متحرک از فرزند متولد نشده
  • توانایی آن در تشخیص ناهنجاری های جنینی در مراحل اولیه نسبت به روش های سونوگرافی سنتی
  • فراهم کردن ابزار دقیق تری برای تعیین جنسیت نوزاد در مقایسه با سونوگرافی سنتی
  • داشتن کاربردهای ارزشمندی در تحقیقات و آموزش پزشکی

کاربردهای سونوگرافی ۴ بعدی

سونوگرافی چهاربعدی کاربردهای زیادی دارد که در ادامه به توضیح این کاربردها می‌پردازیم:

تصویربرداری پزشکی

سونوگرافی چهار بعدی انقلابی در زمینه تصویربرداری پزشکی ایجاد کرده است که به پزشکان اجازه می‌دهد تا دید واضح و دقیقی از جنین به دست آورند و آنها را قادر می‌سازد هر گونه ناهنجاری یا مسائل رشدی را در مراحل اولیه تشخیص دهند. این تشخیص زودهنگام می‌تواند در ارائه مراقبت های پزشکی و مداخله مناسب برای مادر و نوزاد بسیار مهم باشد. . این اطلاعات برای مدیریت بارداری های پرخطر و حصول اطمینان از بهترین نتیجه ممکن برای مادر و جنین ضروری است.

تشخیص قبل از تولد

یکی از کاربردهای کلیدی سونوگرافی ۴ بعدی در تشخیص قبل از تولد است. این فناوری پزشکان را قادر می‌سازد تا رشد و تکامل جنین را ارزیابی کنند و همچنین هرگونه ناهنجاری ساختاری یا ناهنجاری های مادرزادی را تشخیص دهند. این اطلاعات در هدایت تصمیم گیری پزشکی و آمادگی برای هرگونه مداخله پزشکی ضروری پس از تولد بسیار ارزشمند است.

علاوه بر مواردی که ذکر شد سونوگرافی چهاربعدی کاربردهای دیگری نیز دارد که عبارتند از:

  • تعیین مشکلات ساختاری رحم
  • تشخیص علل ناهنجار خونریزی
  • تشخیص بارداری اکتوپیک
  • تشخیص تومورها، کیست ها، پولیپ ها یا فیبروم های تخمدان
سونوگرافی چهاربعدی چیست؟

هزینه سونوگرافی چهاربعدی

مانند هر روش پزشکی، هزینه های مرتبط با دریافت سونوگرافی ۴ بعدی وجود دارد.شما می‌توانید سونوگرافی چهاربعدی را در بهترین مرکز سونوگرافی در تهران انجام دهید. در ادامه، عواملی را که در هزینه سونوگرافی ۴ بعدی نقش دارند بررسی خواهیم کرد و یک نمای کلی از انتظارات بیماران از نظر قیمت ارائه می‌دهیم. عوامل متعددی می‌توانند بر هزینه سونوگرافی ۴ بعدی تاثیر بگذارند که شامل موارد زیر هستند:

  • هزینه خدمات پزشکی بسته به موقعیت جغرافیایی می تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد.
  • نوع تسهیلاتی که در آن سونوگرافی انجام می شود نیز می‌تواند بر هزینه تأثیر بگذارد. برای مثال، سونوگرافی‌های چهار بعدی که در مراکز تصویربرداری تخصصی یا کلینیک‌های خصوصی انجام می‌شوند، ممکن است ساختار قیمت‌گذاری متفاوتی در مقایسه با آنچه در بیمارستان‌ها یا مطب‌های پزشکی انجام می‌شوند، داشته باشند.
  • تجربه و تخصص پزشکی که سونوگرافی را انجام می‌دهد می‌تواند بر هزینه تأثیر بگذارد.
  • برخی از امکانات ممکن است خدمات اضافی را به عنوان بخشی از بسته اولتراسوند ۴ بعدی ارائه دهند، مانند تصاویر چاپ شده، فیلم های ضبط شده، یا سایر یادگاری های شخصی.
  • در حالی که سونوگرافی های ۲ بعدی سنتی معمولاً تحت پوشش بیمه سلامت هستند، سونوگرافی های ۴ بعدی ممکن است از نظر پزشکی ضروری تلقی نشوند و بنابراین ممکن است تحت پوشش بیمه قرار نگیرند.
دکتر زهره محمدزاده
دکتر زهره محمدزاده
تحصیلات دکتری عمومی از سال ۱۳۶۴ لغایت ۱۳۷۱، دانشگاه علوم پزشکی مشهد اخذ درجه دکتری عمومی در سال ۱۳۷۱ طرح لایحه خدمت نیروی انسانی در منطقه محروم کلات نادری خراسان، آذر ۱۳۷۱ لغایت ۱۳۷۳ دوره رزیدنتی تخصصی رادیولوژی سونوگرافی، بیمارستان امام رضا(ع)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مهر ۱۳۷۴ لغایت بهمن ۱۳۷۷ اخذ درجه دکتری تخصصی در رشته رادیولوژی سونوگرافی خدمت طرح ضریب K در شهرستان قوچان خراسان مرکزی گذراندن 25 دوره بازآموزی کنگره رادیولوژی سونوگرافی انجمن رادیولوژی ایران از سال ۱۳۷۹ لغایت ۱۳۹۴ گذراندن دوره های متعدد کنگره های بیماری زنان و مامایی و Breast گذراندن دوره ویژه ماموگرافی در تهران و مشهد گذراندن کنگره رادیولوژی شیراز گذراندن دوره های متعدد سالیانه رادیولوژی در تهران و سایر شهرها

مقالات مرتبط

سونوگرافی شکم و لگن: راهنمای جامع

سونوگرافی شکم و لگن: راهنمای جامع

سونوگرافی شکم و لگن یک تکنیک تصویربرداری غیر تهاجمی است که به طور گسترده در تشخیص پزشکی استفاده می شود. از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصاویری از ساختارهای...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *