سونوگرافی سروش » سونوگرافی » سونوگرافی کبد چرب
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

سونوگرافی کبد چرب

سونوگرافی کبد چرب جزو گروه سونوگرافی دستگاه گوارش می باشد. دستگاه گوارش از قسمت دستگاه ادرار و همینطور دستگاه تولید مثل جدا است. دستگاه گوارشی شامل کبد، مجاری صفرایی، پانکراس، کلیه ها و طحال می باشد. پزشک برای تشخیص بیماری در یکی از اجزای دستگاه گوارشی این نوع سونوگرافی را انجام می دهد. در این مطلب به موضوع مشکلات کبدی، نشانه ها و علائم، انجام سونوگرافی کبد می پردازیم.

نشانه های کبد چرب

معمولا وجود کبد چرب، بدون نشانه یا حتی بدون درد می باشد، و بیشتر مواقع فقط با انجام سونوگرافی کبد، و با تشخیص پزشک میتوان پی به وجود این مشکل برد، اما در مواردی بیمار نشانه هایی مانند بی حالی، ضعف، خستگی، زرد شدن پوست و درد در ناحیه بالا و راست شکم خود دارد، که بهتر است با داشتن این علائم و نشانه ها سریعا به پزشک، مراجعه کند.

سونوگرافی کبد چرب 

زمانی که بیمار با انجام آزمایش و تشخیص پزشک متوجه می شود که کبدی چرب دارد، برای اطمینان و میزان بیماری خود با تجویز پزشک معالج، سونوگرافی کبد را انجام می دهد. سونوگرافی کبد یکی از بهترین راه های تشخیص بیماری های کبدی است. مواردی که لازم است قبل از سونوگرافی کبد انجام دهیم.

سونوگرافی-کبد-چرب

سونوگرافی-کبد-چرب

رسوب چربی در بدن ممکن است به دو علت ایجاد شود . یکی مصرف مواد الکلی که کبد چرب الکلی نامیده می شود و دیگری کبد چرب غیر الکلی که به دلیل مصرف غذاهای چرب و تجمع تری گلیسیرید در سلول های کبدی است.

رایج ترین روش تشخیص بیماری کبدی سونوگرافی می باشد . روش های تشخیصی هر روز در حال پبشرفت است.  بیماری کبدی همانند بیماری دیابت نوعی بیماری خاموش به حساب می آید و اخیرا در جامعه بسیار شیوع پیدا کرده است. سونوگرافی سروش با استفاده از روش های تشخیصی مجهز به بررسی عارضه ها و جهت بررسی بیماری کبدی به سونوگرافی کبد می پردازد. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های ۰۲۱۴۴۱۶۲۱۲۵ و ۰۲۱۴۴۱۶۲۱۲۶ تماس بگیرید.

عوامل مورد بررسی در سونوگرافی کبد

در حال حاضر یکی از رایج ترین مشکلات کبد، که شمار زیادی از افراد را درگیر کرده، عارضه ی کبد چرب می باشد. کبد چرب در اثر رژیم غذایی نادرست، مصرف غذاهای چرب و سرخ شده و چاقی بیش از حد، با انباشته شدن چربی در ناحیه شکم و اطراف کبد به وجود می آید.

توصیه های قبل از انجام سونوگرافی

لازم است بیمار از شب قبل از انجام سونوگرافی ناشتا باشد. به طوری که شب قبل و صبح روز انجام سونوگرافی لازم است غذا نخورید و همینطور هیچ نوع نوشیدنی نیاشامید.

همچنین بیمار روز قبل از انجام سونوگرافی از مصرف غذاهای چرب خودداری کند.

نحوه انجام سونوگرافی کبد

در سونوگرافی کبد چرب همانند بیشتر سونوگرافی های دیگر لازم است به پشت بر روی تخت دراز بکشید و هیچ پوشش و لباسی بر روی شکم نداشته باشید، متخصص سونوگرافی با ریختن ژل بر روی شکم عمل سونوگرافی را با دستگاه مخصوص انجام می دهد. همچنین در انجام سونوگرافی کبد لازم است فرد به پهلو خوابیده، و با گرفتن نفس عمیق و نگه داشتن آن برای لحظاتی، برای بهتر انجام شدن عمل سونوگرافی با متخصص همکاری کند.

سونوگرافی کبد ممکن است حداکثر نیم ساعت زمان ببرد. این روش بسیار دقیق است و هیچ گونه خطایی در آن دیده نشده است.

روش های پیشگیری از کبد چرب

رعایت رژیم غذایی سالم یکی از مهم ترین روش های پیشگیری از بروز بیماری کبد چرب است. بهتر است فرد از میوه ها و سبزیجات تاره، غلات سبوسدار، چربی های طبیعی مانند روغن زیتون و زوغن کنجد استفاده کند.

از مواد غذایی سرشار از پتاسیم مانند موز، سبزیجات، بادام، کشمش و آلو استفاده کنید.

میوه های غنی از آنتی اکسیدان برای کبد بسیار مفید هستند.

در طول روز ۳۰ تا ۶۰ دقیقه به صورت منظم ورزش کنید. پیاده روش نیز روشی موثر است که سعی کنید در برنامه روزنه خود بگنجانید.

از مصرف نوشیدنی های الکلی پرهیز کنید.

اگر می خواهید در خصوص بهترین سونوگرافی اطلاعات داشته باشید می توانید بر روی لینک ذیل کلیک نمایید

بهترین سونوگرافی

دکتر زهره محمدزاده
دکتر زهره محمدزاده
تحصیلات دکتری عمومی از سال ۱۳۶۴ لغایت ۱۳۷۱، دانشگاه علوم پزشکی مشهد اخذ درجه دکتری عمومی در سال ۱۳۷۱ طرح لایحه خدمت نیروی انسانی در منطقه محروم کلات نادری خراسان، آذر ۱۳۷۱ لغایت ۱۳۷۳ دوره رزیدنتی تخصصی رادیولوژی سونوگرافی، بیمارستان امام رضا(ع)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مهر ۱۳۷۴ لغایت بهمن ۱۳۷۷ اخذ درجه دکتری تخصصی در رشته رادیولوژی سونوگرافی خدمت طرح ضریب K در شهرستان قوچان خراسان مرکزی گذراندن 25 دوره بازآموزی کنگره رادیولوژی سونوگرافی انجمن رادیولوژی ایران از سال ۱۳۷۹ لغایت ۱۳۹۴ گذراندن دوره های متعدد کنگره های بیماری زنان و مامایی و Breast گذراندن دوره ویژه ماموگرافی در تهران و مشهد گذراندن کنگره رادیولوژی شیراز گذراندن دوره های متعدد سالیانه رادیولوژی در تهران و سایر شهرها

مقالات مرتبط

سونوگرافی شکم و لگن: راهنمای جامع

سونوگرافی شکم و لگن: راهنمای جامع

سونوگرافی شکم و لگن یک تکنیک تصویربرداری غیر تهاجمی است که به طور گسترده در تشخیص پزشکی استفاده می شود. از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصاویری از ساختارهای...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۲ Comments
  1. hadidasti

    سلام بنده آزمایش دادم و آنزیم های کبد من بالاتر از حد نرمال بودن sgot=50وsgpt=۶۱.
    اما نکته سوال برانگیز برای من اینکه هم غذا را رعایت میکنم و هم ورزش میکنم .
    ممنون میشم منو راهنمایی میکنید

    Reply
    • دکتر زهره محمدزاده

      سلام تغذیه بیشتر رعایت بشه اصلاح ان زمان میبرد

      Reply
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *