سونوگرافی سروش » سونوگرافی » جفت سرراهی کی و چرا ایجاد می شود ؟
مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه

جفت سرراهی کی و چرا ایجاد می شود ؟

جفت سرراهی کی و چرا ایجاد می شود ؟

جفت سرراهی یا چسبیده شدن جفت در محل دهانه رحم و کانال زایمان نوعی پدیده غیرطبیعی است . اما در چه زمانی این عارضه خطرناک است و علت آن چیست ؟در ادامه با ما همراه باشید .

آیا جفت سرراهی در سه ماهه اول خطرناک است ؟

وجود جفت سرراهی در سه ماهه اول بارداری خطرناک نیست . زیرا اغلب این جفت ها از محل خود خارج شده و در محل اصلی خود قرار می گیرد .

چرا جفت سرراهی ایجاد می شود ؟

هنگامی که بخشی یا همه جفت سوراخ داخلی سرویکس را بپوشاند ، جفت سرراهی وجود دارد . جفت سرراهی در ۳% تا ۶% زایمان های طبیعی در هنگام ترم وجود دارد . در سونوگرافی حدود ۴۵% حاملگی هایی که در سه ماهه اول و دوم بررسی می شوند ، مطرح می گردد.

این موارد در اثر لانه گزینی جفت در قسمت پایین و پری مثانه ( طوریکه سگمان تحتانی رحم و سرویکس را دچار بهم ریختگی می کند) رخ می دهد . همان طور که حاملگی پیشرفت می نماید ، قسمت عضلانی سرویکس طویل می شود و فاصله کناره جفت تا سوراخ سرویکس افزایش می یابد.

عکس جفت سرراهی

عکس جفت سرراهی

عوامل خطر جفت سرراهی

ریسک فاکتورهای جفت سرراهی شامل :

  • سگمن تحتانی مربوط به سزارین قبلی
  • سابقه جفت سرراهی
  • اسکارهای جراحی
  • حاملگی چند قلویی قبلی
سونوگرافی غرب تهران که با نام سونوگرافی سروش فعالیت خود را در زمینه سونوگرافی و رادیولوژی شروع کرده است که مجهزترین دستگاه ها را دارد و گزارشات دقیقی را  ارائه می دهد  . جهت مشاوره و تعیین وقت قبلی می توانید با شماره های ۴۴۱۶۲۱۲۵ – ۴۴۱۶۲۱۲۶ تماس حاصل نمائید .

علائم جفت سرراهی چیست ؟

بیماران معمولا با خونریزی واژینال بدون درد در سه ماهه سوم مراجعه می نمایند . خونریزی در اثر افاسمان سرویکس و دیلاتاسیونه سوراخ سرویکس که باعث پارگی بستر عروقی جفت می شود ، شروع می شود .

تشخیص جفت سرراهی چگونه است ؟

تایید جفت سرراهی با سونوگرافی با روش سونوگرافی از طریق پرینه در حالیکه مثانه خالی است و امکان شناسایی کافی هر دو لبه جفت و سوراخ داخلی سرویکس را فراهم می کند ، انجام می شود.

انواع جفت سرراهی

  1. وقتی که جفت تمام سوراخ داخلی سرویکس را بپوشاند ، جفت سرراهی کامل است .
  2. هنگامی که کناره جفت بخشیس از سوراخ سرویکس را بپوشاند ، جفت سرراهی ناکامل یا مارژینال وجود دارد .

جداشدگی جفت

جداشدگی جفت یکی از علل اصلی خونریزی واژینال در سه ماهه دوم بارداری است و به صورت جدا شدن زودرس جفت از میومتر در حالیکه جفت در موقعیت طبیعی قرار دارد ، تعریف می شود. جداشدگی همراه با خونریزی از عروق مادر در قاعده جفت است . جداشدگی جفت در ۵/. تا ۳/۱ درصد حاملگی ها رخ می دهند و در ۱۵ تا ۲۵ درصد مرگ های پری ناتال دخیل است . ریسک فاکتورهای جداشدگی جفت:

  • فشار خون مادر
  • مصرف سیگار
  • اعتیاد به کوکاکئین
  • تروما
  • سابقه قبلی جداشدگی جفت

جداشدگی جفت خطرناک است ؟

موقعیت آن  یا در خلف جفت است که منجر به خونریزی دارای فشار زیاد ۲ و با مرگ و میر جنینی زیاد می شود و یا مارژینال است که شایعتر بوده و خون با فشار کم زیر مامبران های جفت در موقعیت ساب کورونیک ، راه خود را باز کرده و باعث خونریزی واژینال می شود .

جداشدگی مارژینال جفت به خاطر جداشدگی لبه جفت رخ می دهد . خونریزی معمولا وریدی بوده و هماتوم شایعتر از همه در ناحیه زیر غشاء کوریونی مجاور جفت تجمع می یابد . ظاهر خونریزی ساب کوریون کاملا مشخص و شامل جدا شدن آمنیون از کوریون است که می تواند به طور طبیعی قبل از هفته ۱۶ و با شیوع کمتر بعد از این زمان مشاهده کرد .

دکتر زهره محمدزاده
دکتر زهره محمدزاده
تحصیلات دکتری عمومی از سال ۱۳۶۴ لغایت ۱۳۷۱، دانشگاه علوم پزشکی مشهد اخذ درجه دکتری عمومی در سال ۱۳۷۱ طرح لایحه خدمت نیروی انسانی در منطقه محروم کلات نادری خراسان، آذر ۱۳۷۱ لغایت ۱۳۷۳ دوره رزیدنتی تخصصی رادیولوژی سونوگرافی، بیمارستان امام رضا(ع)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مهر ۱۳۷۴ لغایت بهمن ۱۳۷۷ اخذ درجه دکتری تخصصی در رشته رادیولوژی سونوگرافی خدمت طرح ضریب K در شهرستان قوچان خراسان مرکزی گذراندن 25 دوره بازآموزی کنگره رادیولوژی سونوگرافی انجمن رادیولوژی ایران از سال ۱۳۷۹ لغایت ۱۳۹۴ گذراندن دوره های متعدد کنگره های بیماری زنان و مامایی و Breast گذراندن دوره ویژه ماموگرافی در تهران و مشهد گذراندن کنگره رادیولوژی شیراز گذراندن دوره های متعدد سالیانه رادیولوژی در تهران و سایر شهرها

مقالات مرتبط

سونوگرافی شکم و لگن: راهنمای جامع

سونوگرافی شکم و لگن: راهنمای جامع

سونوگرافی شکم و لگن یک تکنیک تصویربرداری غیر تهاجمی است که به طور گسترده در تشخیص پزشکی استفاده می شود. از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصاویری از ساختارهای...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *