جفت سرراهی کی و چرا ایجاد می شود ؟
جفت سرراهی یا چسبیده شدن جفت در محل دهانه رحم و کانال زایمان نوعی پدیده غیرطبیعی است . اما در چه زمانی این عارضه خطرناک است و علت آن چیست ؟در ادامه با ما همراه باشید .
آیا جفت سرراهی در سه ماهه اول خطرناک است ؟
وجود جفت سرراهی در سه ماهه اول بارداری خطرناک نیست . زیرا اغلب این جفت ها از محل خود خارج شده و در محل اصلی خود قرار می گیرد .
چرا جفت سرراهی ایجاد می شود ؟
هنگامی که بخشی یا همه جفت سوراخ داخلی سرویکس را بپوشاند ، جفت سرراهی وجود دارد . جفت سرراهی در ۳% تا ۶% زایمان های طبیعی در هنگام ترم وجود دارد . در سونوگرافی حدود ۴۵% حاملگی هایی که در سه ماهه اول و دوم بررسی می شوند ، مطرح می گردد.
این موارد در اثر لانه گزینی جفت در قسمت پایین و پری مثانه ( طوریکه سگمان تحتانی رحم و سرویکس را دچار بهم ریختگی می کند) رخ می دهد . همان طور که حاملگی پیشرفت می نماید ، قسمت عضلانی سرویکس طویل می شود و فاصله کناره جفت تا سوراخ سرویکس افزایش می یابد.
عوامل خطر جفت سرراهی
ریسک فاکتورهای جفت سرراهی شامل :
- سگمن تحتانی مربوط به سزارین قبلی
- سابقه جفت سرراهی
- اسکارهای جراحی
- حاملگی چند قلویی قبلی
علائم جفت سرراهی چیست ؟
بیماران معمولا با خونریزی واژینال بدون درد در سه ماهه سوم مراجعه می نمایند . خونریزی در اثر افاسمان سرویکس و دیلاتاسیونه سوراخ سرویکس که باعث پارگی بستر عروقی جفت می شود ، شروع می شود .
تشخیص جفت سرراهی چگونه است ؟
تایید جفت سرراهی با سونوگرافی با روش سونوگرافی از طریق پرینه در حالیکه مثانه خالی است و امکان شناسایی کافی هر دو لبه جفت و سوراخ داخلی سرویکس را فراهم می کند ، انجام می شود.
انواع جفت سرراهی
- وقتی که جفت تمام سوراخ داخلی سرویکس را بپوشاند ، جفت سرراهی کامل است .
- هنگامی که کناره جفت بخشیس از سوراخ سرویکس را بپوشاند ، جفت سرراهی ناکامل یا مارژینال وجود دارد .
جداشدگی جفت
جداشدگی جفت یکی از علل اصلی خونریزی واژینال در سه ماهه دوم بارداری است و به صورت جدا شدن زودرس جفت از میومتر در حالیکه جفت در موقعیت طبیعی قرار دارد ، تعریف می شود. جداشدگی همراه با خونریزی از عروق مادر در قاعده جفت است . جداشدگی جفت در ۵/. تا ۳/۱ درصد حاملگی ها رخ می دهند و در ۱۵ تا ۲۵ درصد مرگ های پری ناتال دخیل است . ریسک فاکتورهای جداشدگی جفت:
- فشار خون مادر
- مصرف سیگار
- اعتیاد به کوکاکئین
- تروما
- سابقه قبلی جداشدگی جفت
جداشدگی جفت خطرناک است ؟
موقعیت آن یا در خلف جفت است که منجر به خونریزی دارای فشار زیاد ۲ و با مرگ و میر جنینی زیاد می شود و یا مارژینال است که شایعتر بوده و خون با فشار کم زیر مامبران های جفت در موقعیت ساب کورونیک ، راه خود را باز کرده و باعث خونریزی واژینال می شود .
جداشدگی مارژینال جفت به خاطر جداشدگی لبه جفت رخ می دهد . خونریزی معمولا وریدی بوده و هماتوم شایعتر از همه در ناحیه زیر غشاء کوریونی مجاور جفت تجمع می یابد . ظاهر خونریزی ساب کوریون کاملا مشخص و شامل جدا شدن آمنیون از کوریون است که می تواند به طور طبیعی قبل از هفته ۱۶ و با شیوع کمتر بعد از این زمان مشاهده کرد .
۰ Comments