سونوگرافی سروش » سونوگرافی » سونوگرافی پستان
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

سونوگرافی پستان

سینه و یا قفسه سینه به قسمتی از بدن که دارای محفظه استخوانی است و از قلب و ریه محافظت می کند ،گفته می شود ولی پستان به بافت نرمی گفته می  شود که از چربی و مجاری و غدد شیری تشکیل شده است ،گفته می شود  و بهتر است که آزمایشات و بیماری های مربوط به این دو قسمت را با یک نام خطاب نکنید و آنها را به اشتباه نگیرید.در این مطلب سونوگرافی پستان توضیح داده خواهد شد.
سونوگرافی پستان در کنار روش های دیگر انجام می شود که منجر به تشخیص و درمان بعضی از تومورها و بیماری های مرتبط با پستان می شود .برای خانم هایی که به میانسالی رسیده اند معمولا انجام سونوگرافی پستان و یا ماموگرافی به طور مرتب و با فاصله زمانی بین شش ماه تا یک سال توصیه می شود زیرا در صورت هر گونه اختلال می توان زودتر از پیشرفت آن جلوگیری کرد،.پیشنهاد می شود بعد از دوره قاعدگی خود به صورت هر ماه پستان های خود را معاینه کنید  و با این کار زودتر می توانید از وجود توده های پستان خود آگاه شوید.
انجام سونوگرافی پستان در هر سنی قابل انجام است و گاهی در مردان نیز انجام می گیرد .

 

سونوگرافی پستان

سونوگرافی پستان با اهداف زیر انجام می شود :

بررسی علت علایم در سینه مثل درد و قرمزی و ترشح
در صورت غیرطبیعی بودن نتیجه ماموگرافی
بررسی سایز توده های خوش خیم و کیست ها
تشخیص حفره های تو خالی
بررسی سینه ها اگر پروتز سیلیکونی دارند و یا متراکم اند.
نکاتی در رابطه به سونوگرافی پستان

سونوگرافی پستان می توان به منظور درمان تخلیه کیست ها یا نمونه برداری از تومورهای توپر استفاده شود .
در انجام سونوگرافی های پستان در صورتی که در حالت خوابیده پستان ها به صورت کم ضخامت قرار بگیرند می توان سونوگرافی را در حالت نشسته انجام بگیرد.
چون در سونوگرافی پستان زیر بغل هم بررسی می شود بهتر است که زیر بغل تمیز باشد و یا اینکه از هر گونه عفونت های قارچی به دور باشد .
بهتر است نتیجه سونوگرافی پستان و یا ماموگرافی  خود را به همراه خود داشته باشید.
در سونوگرافی سینه از اشعه ایکس و یا هر اشعه مضر دیگری استفاده نمی شود.

تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی در چیست؟

یکی از پرسش های بسیار مهمی است که از سوی کاربران این وب سایت مکرراٌ پرسیده می شود و هم اکنون قصد داریم در این باره توضیحات بیشتری خدمتتان ارائه دهیم.

همانطور که می دانید پزشک متخصص برای تشخیص هر چه بهتر و دقیق تر بیماری های پستان از انواع تصویر برداری های سونوگرافی و ماموگرافی استفاده می کند. هم چنین بعد از بررسی های اولیه و انجام ماموگرافی سونوگرافی پستان ها را تجویز می کنند. اما به راستی فرق میان سونوگرافی و ماموگرافی در چیست؟

بدیهی ترین تفاوتی که میان این دو است در نوع تصویر برداری است که در روش ماموگرافی این کار با اشعه ایکس و در سونوگرافی با امواج فراصوتی انجام می شود. البته که باید در نظر داشت که خانم های که در دوران باردرای به سر می برند و نمی توانند ماموگرافی انجام دهند از روش جایگرینی سونوگرافی برای اطمینان خاطر از سلامت پستان های شان استفاده می کنند.

تفاوت دیگری که میان این دو روش وجود دارد در بررسی افتارقی توده های کیستی از سایر توده های سولید است که در تصویر برداری از طریق سونوگرافی به نتایج دقیق تری می برخوریم.

ذکر یک نکته الزامیست بر خلاف روش ماموگرافی، سونوگرافی پستان ها در هر زمانی که مورد نیاز بود می توان انجام داد، البته در دوران عادت ماهانه که برخی از افراد از حساسیت بالایی برخوردارند بهتر است در زمان اتمام این دوره اقدام کنند.

از دیگر مزیتی که سونوگرافی به ماموگرافی دارد می توان به غیر تهاجمی و بدون خطر بودن آن اشاره کرد در حالی که در ماموگرافی که اشعه ایکس ممکن است برای فرد کمی خطر آفرین باشد.

هزینه سونوگرافی پستان چقدر است؟

هزینه انجام چنین تصویر برداری های در مراکز مختلف رادیولوژی به دلیل کیفیت دستگاه و تجهیزات و عوامل دیگری متفاوت است. البته که جای نگرانی در این باره وجود ندارد چرا که بسیاری از بیمه های طرف قرار داد پوشش مالی در این مورد دارند و به همین خاطر می توانید از مزایا آن بهره مند شوید.

برخی از فاکتور های تاثیر گذار در برآورد هزینه سونوگرافی پستان عبارت اند از:

  • میزان تخصص، مهارت، تجربه و شهرت رادیولوژیست
  • موقعیت مکانی سونوگرافی
  • میزان کمیت و کیفیت دستگاه و تجهیزات مورد نیاز
  • سونوگرافی از هر یک سینه یا هر دو

نتیجه گیری

نکته ای بسیار مهمی که از سوی بسیاری از متخصصین به شدت توصیه می شود این است که خانم ها به صورت دوره ای به خصوص با مشاهده علائم یا سابقه ی خانوادگی حتما سونوگرافی سینه های شان را انجام دهند تا در صورت بروز هر گونه عارضه ای با تشخیص به موقع درمان سریع تر حاصل شود.

دکتر زهره محمدزاده

دکتر زهره محمدزاده

تحصیلات دکتری عمومی از سال ۱۳۶۴ لغایت ۱۳۷۱، دانشگاه علوم پزشکی مشهد اخذ درجه دکتری عمومی در سال ۱۳۷۱ طرح لایحه خدمت نیروی انسانی در منطقه محروم کلات نادری خراسان، آذر ۱۳۷۱ لغایت ۱۳۷۳ دوره رزیدنتی تخصصی رادیولوژی سونوگرافی، بیمارستان امام رضا(ع)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مهر ۱۳۷۴ لغایت بهمن ۱۳۷۷ اخذ درجه دکتری تخصصی در رشته رادیولوژی سونوگرافی خدمت طرح ضریب K در شهرستان قوچان خراسان مرکزی گذراندن ۱۵ دوره بازآموزی کنگره رادیولوژی سونوگرافی انجمن رادیولوژی ایران از سال ۱۳۷۹ لغایت ۱۳۹۴ گذراندن دوره های متعدد کنگره های بیماری زنان و مامایی و Breast گذراندن دوره ویژه ماموگرافی در تهران و مشهد گذراندن کنگره رادیولوژی شیرازمتخصص رادیولوژی و سونوگرافی

مقالات مرتبط

ماموگرافی پستان

ماموگرافی پستان

امروزه با پیشرفت علم، تشخیص بیماری ها با سهولت بیشتری امکان پذیر است. برخی از روش های پیشرفته در برخی از مراکز معتبر رادیولوژی و سونوگرافی انجام پذیر است زیرا دارای...

علائم غیر طبیعی در خانم ها

علائم غیر طبیعی در خانم ها

علائم غیر طبیعی در خانم ها در کشورهای مختلف وجود پزشک خانواده باعث می شود علائم بیماری ها توسط این پزشکان شناسایی شده و با انجام سونوگرافی ها و آزمایش های مناسب مانند...

نحوه ماموگرافی سینه

نحوه ماموگرافی سینه

نحوه ماموگرافی سینه یکی از مهم ترین موارد مورد بررسی برای بانوان ، انجام ماموگرافی می باشد . این روش برای تشخیص موارد مورد بررسی در سینه بسیار مناسب بوده و به روند...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۱ دیدگاه
  1. ز ح

    خوب بود سپاس

    پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *