سونوگرافی سروش » سونوگرافی » سونوگرافی گردن
مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه

سونوگرافی گردن

سونوگرافی گردن

برای تشخیص بیماری های مربوط به بافتهای گردن از روش تصویربرداری سونوگرافی گردن استفاده می شود. ناحیه گردن بسیار حساس می باشد و تشخیص بیماری های آن مشکل است. در گردن غده هایی به وجود می آید که برخی از آنها بی خطر می باشد که به آن غده خوش خیم می گویند.نوعی از این غده ها ارثی می باشد و از بدو تولد در فرد وجود دارد و گونه ی دیگری از آن غده های التهابی و گونه چربی یا لیپوم می باشد. در مواردی غده هایی در گردن وجود دارد که خطرناک است که به آن بدخیم می گوید. این غدد باعث ایجاد سرطان هایی نظیر سرطان تیروئید، سرطان غدد بزاقی می شود. پزشک متخصص قبل از درمان  با انجام آزمایشات و تصویربرداری سونوگرافی نوع توده را شناسایی کرده و به بررسی علل ایجاد آن می پردازد. در صورت عدم شناسایی غده با روش سونوگرافی از روش های دیگری نظیر MRI و سی تی اسکن استفاده می شود.

مواردی که در سونوگرافی گردن بررسی می شود:

  1. قسمتهای پاراتیروئید
  2. تیروئید
  3. غدد لنفاوی گردن
  4. غدد بزاقی تحت فکی
  5. غدد بزاقی زیرزبانی
  6. غدد پاروتید

سونوگرافی گردن

سونوگرافی گردن چه اختلالاتی را تشخیص می دهد؟

  1. مشاهده غده های خوش خیم یا بدخیم
  2. بررسی مشکلات در ناحیه غدد لنفاوی گردن
  3. ارزیابی اختلالات غدد بزاقی تحت فکی

روش سونوگرافی گردن نسبت به سایر روش های تصویر برداری کم خطرتر می باشد و مقرون به صرفه می باشد.

سونوگرافی تیروئید و پاراتیروئید

غده تیروئید در ناحیه گردن قرار دارد  که عمل ساختن هورمون تیروکسن را انجام می دهد. این هورمون مسئول سنجش و ارزیابی سرعت سوخت و ساز بدن است. غده پاراتیروئید نیز نقش ایجاد متابولیسم و کنترل مقدار کلسیم و فسفر را دارد. برای تشخیص و ارزیابی ظاهر غدد تیروئید و پاراتیروئید و بررسی چها غدد از پاراتیروئید از سونوگرافی در ناحیه گردن استفاده می شود. عیب این سونوگرافی اینست درباره نحوه کارکرد غده تیروئید دقیق نیست.

برای انجام سونوگرافی مبدل( ابزار کوچک دستی) را روی گردن حرکت می دهند و امواج صوتی را به کامپیوتراز طریق میکروفن انتقال می دهد.

دلایل انجام سونوگرافی تیروئید و پاراتیروئید

  1. مشاهده و ارزیابی کیست ( کیسه ها حاوی مایعات ) با ندول های جامد تیروئید و تشخیص آن با مقایسه بین آنها در غده تیروئید
  2. ارزیابی اندازه تیروئید که در صورت بزرگ بودن نیاز به درمان دارد. همچنین از این روش در طول درمان جهت بررسی میزان کاهش بیماری و افزایش بهبودی در طی زمان  استفاده می شود.
  3. بررسی اندازه ی غدد پاراتیروئید که در صورت بزرگ بودن غیر طبیعی آن می توان برای تشخیص بیماری های پاراتیروئید اقدام کرد.

 

شما عزیزان می توانید جهت تعیین نوبت سونوگرافی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید :

شماره ی تماس:

۴۴۱۶۲۱۲۶، ۰۹۰۱۳۴۰۱۷۸۱

آدرس سونوگرافی سروش : آدرس:بزرگراه ستاری جنوب ،ابتدای بلوار فردوس غرب_بعد از تقاطع شهید ورزی

منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم

 

 

 

 

دکتر زهره محمدزاده

دکتر زهره محمدزاده

تحصیلات دکتری عمومی از سال ۱۳۶۴ لغایت ۱۳۷۱، دانشگاه علوم پزشکی مشهد اخذ درجه دکتری عمومی در سال ۱۳۷۱ طرح لایحه خدمت نیروی انسانی در منطقه محروم کلات نادری خراسان، آذر ۱۳۷۱ لغایت ۱۳۷۳ دوره رزیدنتی تخصصی رادیولوژی سونوگرافی، بیمارستان امام رضا(ع)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مهر ۱۳۷۴ لغایت بهمن ۱۳۷۷ اخذ درجه دکتری تخصصی در رشته رادیولوژی سونوگرافی خدمت طرح ضریب K در شهرستان قوچان خراسان مرکزی گذراندن ۱۵ دوره بازآموزی کنگره رادیولوژی سونوگرافی انجمن رادیولوژی ایران از سال ۱۳۷۹ لغایت ۱۳۹۴ گذراندن دوره های متعدد کنگره های بیماری زنان و مامایی و Breast گذراندن دوره ویژه ماموگرافی در تهران و مشهد گذراندن کنگره رادیولوژی شیرازمتخصص رادیولوژی و سونوگرافی

مقالات مرتبط

آیا سونوگرافی برای جنین ضرر دارد ؟

آیا سونوگرافی برای جنین ضرر دارد ؟

یکی از بیشترین درخواست های سونوگرافی ، سونوگرافی دوران بارداری است که می توان آن را به سونوگرافی سه ماهه اول بارداری ، سه ماهه دوم و سه ماهه سوم بارداری تقسیم کرد ....

سونوگرافی

سونوگرافی

سونوگرافی یک آزمایش تشخیصی پزشکی است که از امواج صوتی با فرکانس بالا یا امواج اولتراسوند برای ایجاد تصاویری از بافت‌ها، غدد، اندام‌ها و جریان خون یا مایع در بدن استفاده...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *