سونوگرافی سروش » سونوگرافی » آمادگی قبل از سونوگرافی
مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه

آمادگی قبل از سونوگرافی

آمادگی قبل از سونوگرافی

برای انجام سونوگرافی دقیق نیاز به رعایت برخی نکات قبل از سونوگرافی می باشد . آمادگی قبل از سونوگرافی در تمامی روش ها یکسان نمی باشد . به عنوان مثال در برخی از روش های سونوگرافی نیاز به مثانه پر بوده و در برخی دیگر باید قبل از انجام سونوگرافی ناشتا بود تا محتوای آن به خوبی بررسی شود .

آمادگی قبل از سونوگرافی

آمادگی قبل از سونوگرافی

آمادگی قبل از سونوگرافی

آمادگی قبل از سونوگرافی شکم و کیسه صفرا

برای انجام سونوگرافی کیسه صفرا و شکم بهتر است از ۶ الی ۸ ساعت قبل ناشتا باشید . بعد از مصرف غذا به ویژه غذاهای چرب، صفرا از طریق کیسه صفرا و یا مجاری صفراوی به داخل روده ها وارد می شود . این کار منجر به هضم غذا می شود . اگر قبل از این سونوگرافی چند ساعت ناشتا باشید، این مواد صفرا تخلیه نشده و می توان با دقت بیشتری محتوای آن را بررسی نمود . در این حالت بررسی سنگ کلیه و ضایعه بسیار راحت تر تشخیص داده می شود .

قابل ذکر است که در صورت ناشتا بودن، گاز کمتری در داخل روده قرار می گیرد به همین علت سونوگرافی کلیه، کبد، طهال، لوزالمعده و … راحت تر انجام می شود.

آمادگی قبل از سونوگرافی لگن

در بررسی فضای لگن می توان رحم در بانوان و پروستات و غدد سمینال وزیکول در مردان را به خوبی بررسی نمود .

برای بررسی تمام مواردی که در لگن وجود دارد بهتر است مثانه پر باشد . در صورت پر بودن مثانه جزئیات بیشتری قابل بررسی می باشد .

آمادگی قبل از سونوگرافی داپلر رنگی عروق

در این نوع از سونوگرافی نیاز به آمادگی خاصی قبل از انجام سونوگرافی نمی باشد . در صورت بررسی عروق شکمی، شریان IVC، داپلر رنگی کلیه و … نکات قبل از سونوگرافی شکم و کیسه صفرا را رعایت نمایید .

شایان ذکر است که در برخی موارد این سونوگرافی ها نیاز به تمیز کردن روده ها با استفاده از روغن کرچک، و یا داروهایی همچون دایمتیکون و … می باشد که توسط متخصص رادیولوژیست شما اطلاع داده می شود .

آمادگی قبل از سونوگرافی بارداری

در سونوگرافی سه ماهه اول بارداری نیاز به مثانه پر می باشد . در این شرایط می توان جزئیات را بهتر مشاهده نمود . بعد از این غربالگری در بارداری نیاز به آمادگی خاصی نمی باشد .

بهتر است قبل از مراجعه به منظور انجام سونوگرافی از مرکز خود اطلاعات لازم را کسب نمایید .

راه های ارتباطی با سونوگرافی سروش :

شماره تماس : ۴۴۱۶۲۱۲۵

پیچ اینستاگرام سونوگرافی سروش

آمادگی قبل از سونوگرافی واژنیال رحم و تخمدان

به منظور چکاپ رحم و تخمدان می توان با استفاده از کانال واژن و به کمک سونوگرافی ترانس واژینال تمام موارد مورد نظر را بررسی نمود . در این صورت بهتر است مثانه نیمه پر باشد .

آمادگی قبل از سونوگرافی کودکان

اقدامات قبل از سونوگرافی در کودکان همچون سونوگرافی بزرگسالان می باشد . اما ممکن است سونوگرافی شیرخواران و نوزادان کمی متفاوت انجام شود . به عنوان مثال برای انجام سونوگرافی رفلاکس معده نیاز به یک وعده شیر قبل از انجام آن می باشد .

در سایر روش های سونوگرافی بهتر است کودک در صورت امکان سیر باشد تا در هنگام انجام مراحل سونوگرافی به علت گرسنگی بی تابی نداشته باشد .

نتیجه گیری

به منظور انجام سونوگرافی بهتر است از نکات قبل از هر سونوگرافی آگاهی کامل داشته باشید تا در بررسی های انجام شده دچار مشکل نشوید . به مظنور اطمنینان از مراحل سونوگرافی نیز می توانید قبل از مراجعه نکات ضروری را از مرکز سونوگرافی خود پرسیده تا با خیال آسوده برای سونوگرافی مراجعه نمایید .

دکتر زهره محمدزاده
دکتر زهره محمدزاده
تحصیلات دکتری عمومی از سال ۱۳۶۴ لغایت ۱۳۷۱، دانشگاه علوم پزشکی مشهد اخذ درجه دکتری عمومی در سال ۱۳۷۱ طرح لایحه خدمت نیروی انسانی در منطقه محروم کلات نادری خراسان، آذر ۱۳۷۱ لغایت ۱۳۷۳ دوره رزیدنتی تخصصی رادیولوژی سونوگرافی، بیمارستان امام رضا(ع)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مهر ۱۳۷۴ لغایت بهمن ۱۳۷۷ اخذ درجه دکتری تخصصی در رشته رادیولوژی سونوگرافی خدمت طرح ضریب K در شهرستان قوچان خراسان مرکزی گذراندن 25 دوره بازآموزی کنگره رادیولوژی سونوگرافی انجمن رادیولوژی ایران از سال ۱۳۷۹ لغایت ۱۳۹۴ گذراندن دوره های متعدد کنگره های بیماری زنان و مامایی و Breast گذراندن دوره ویژه ماموگرافی در تهران و مشهد گذراندن کنگره رادیولوژی شیراز گذراندن دوره های متعدد سالیانه رادیولوژی در تهران و سایر شهرها

مقالات مرتبط

سونوگرافی شکم و لگن: راهنمای جامع

سونوگرافی شکم و لگن: راهنمای جامع

سونوگرافی شکم و لگن یک تکنیک تصویربرداری غیر تهاجمی است که به طور گسترده در تشخیص پزشکی استفاده می شود. از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصاویری از ساختارهای...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۲ دیدگاه ها
  1. Setare

    سلام.وقت بخیر.من ۴ ماه پیش سونو کیسه صفرا دادم. نرمال بود.ولی الان سونو دادم و۳ تا سنگ درکیسه صفرا دیده شده.ایا امکان داره اشتباه باشه؟هیچ علاینی هم ندارم.

    پاسخ
    • دکتر زهره محمدزاده

      سلام
      باید یک سونوگرافی دیگر انجام دهید و ببینید که آیا سنگی وجود دارد یا خیر… به هر حال یکی از سونوگرافی هایی که انجام دادید اشتباه بوده و باید یک سونوگرافی دقیق انجام دهید.
      باید با توجه به سونو سوم تصمیم بگیرید

      پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *