بسیاری از مادران باردار نگران این هستند که در سونوگرافی که به منظور تشخیص جنسیت انجام داده اند خطا وجود داشته باشد و تشخیص جنسیت کودک اشتباه بوده باشد. در سونوگرافی از اسکن دستگاه تناسلی نوزاد برای تشخیص جسنیت استفاده می شود و زمانی که اسکن بررسی می شود سونوگرافیست می تواند تشخیص دهد که نوزاد متولد شده پسر است یا دختر .اما احتمال خطا در سونوگرافی به خصوص در ماه های اول که برای تعیین جنسیت مراجعه می کنید وجود وارد برخی از دلایلی که باعث می شود در سونوگرافی اشتباه به وجود بیاد در مطلب زیر توضیح داده شده است .
زمان مناسب برای سونوگرافی:بین هفته هجدهم تا بیستم بارداری بهترین زمان در دوران بارداری برای تعین جنسیت جنین می باشد . سونوگرافی هایی که پیش از این برای مادران انجام می شود معمولا بر اساس جهت دستگاه تناسلی معین می شود در صورتی که تشخیص باید بر مبنای شکل دستگاه تناسلی خارجی باشد و همچنین سونوگرافی های بعد از این مدت به نتیجه دقیقی منجر نمی شود .
تجهیزات: دستگاه های که در سونوگرافی استفاده می شود ممکن است قدیمی باشند .احتمال خطا در این دستگاه ها بیشتر می باشد.
موقعیت قرار گیری جنین:در صورتی که نوزاد در موقعیت بریچ باشد، تشخیص جنسیت او دشوار خواهد بود. موقعیت بریچ وضعیتی است که در آن پاها در هم پیچیده شده و دستها نزدیک آلت تناسلی قرار دارند.
تجربه: می توان با یک مثال نقش تجربه سونوگرافیست را در تعیین جنسیت بیان کرد برخی اوقات بند ناف لای پاهای نوزاد قرار می گیرد که ممکن است با جنین پسر به اشتباه گرفته شود اما در صورتی که سونوگرافیست با تجربه باشد می تواند این موقعیت را تشخیص دهد و احتمال خطا کمتر خواهد شد.
وزن مادر:در زنان بارداری که اضافه وزن وجود دارد کیفیت تصاویر ونوگرافسی مقداری پایین می آید و روند اسکن با مشکل رو به رو می شود.
برخی خانواده ها زمانی که بعد از تولد فرزندشان متوجه سونوگرافی اشتباه می شوند مقداری غم و اندوه به سراغشان می آید زیرا آنها به مدت چندین ماه تصور دیگری از فرزند خود داشته اند و برای جنسیت مورد نظر خود تدارکات لازم را دیده بودند و ممکن است که در روحیه آنها تاثیر منفی گذاشته شود.پس در انتخاب مرکز سونوگرافی خود دقت کنید.
با تشکر مدیریت سایت سروش مرکز رادیولوژی و سونوگرافی غرب تهران
۰ دیدگاه