سونوگرافی سروش » سونوگرافی » آیا ممکن است سونوگرافی در تشخیص جنسیت نوزاد اشتباه کند؟
مدت زمان مطالعه ۲ دقیقه

آیا ممکن است سونوگرافی در تشخیص جنسیت نوزاد اشتباه کند؟

بسیاری از مادران باردار نگران این هستند که در سونوگرافی که به منظور تشخیص جنسیت انجام داده اند خطا وجود داشته باشد  و تشخیص جنسیت کودک اشتباه بوده باشد. در سونوگرافی از اسکن دستگاه تناسلی نوزاد برای تشخیص جسنیت استفاده می شود  و زمانی که اسکن بررسی می شود سونوگرافیست می تواند تشخیص دهد که نوزاد متولد شده پسر است یا دختر .اما احتمال خطا در سونوگرافی به خصوص در ماه های اول که برای تعیین جنسیت مراجعه می کنید وجود وارد برخی از دلایلی که باعث می شود در سونوگرافی اشتباه به وجود بیاد در مطلب زیر توضیح داده شده است .

زمان مناسب برای سونوگرافی:بین هفته هجدهم تا بیستم بارداری بهترین زمان  در دوران بارداری برای تعین جنسیت جنین می باشد  . سونوگرافی هایی که پیش از این برای مادران انجام  می شود معمولا بر اساس جهت دستگاه تناسلی معین می شود در صورتی که تشخیص باید بر مبنای  شکل دستگاه تناسلی خارجی باشد و همچنین سونوگرافی های بعد از این مدت به نتیجه دقیقی منجر نمی شود .

تجهیزات: دستگاه های که در سونوگرافی استفاده می شود ممکن است قدیمی باشند .احتمال خطا در این دستگاه ها بیشتر می باشد.

سونوگرافی تعیین جنسیت

 

موقعیت قرار گیری جنین:در صورتی که  نوزاد در موقعیت بریچ باشد، تشخیص جنسیت او دشوار خواهد بود. موقعیت بریچ وضعیتی است که در آن پاها در هم پیچیده شده و دست‌ها نزدیک آلت تناسلی قرار دارند.
تجربه: می توان با یک مثال نقش تجربه سونوگرافیست را در تعیین جنسیت بیان کرد برخی اوقات بند ناف لای پاهای نوزاد قرار می گیرد که ممکن است با جنین پسر به اشتباه گرفته شود اما در صورتی که سونوگرافیست با تجربه باشد می تواند این موقعیت را تشخیص دهد  و احتمال خطا کمتر خواهد شد.
وزن مادر:در زنان بارداری که اضافه وزن وجود دارد کیفیت تصاویر ونوگرافسی مقداری پایین می آید  و روند اسکن با مشکل رو به رو می شود.

برخی خانواده ها زمانی که بعد از تولد فرزندشان متوجه سونوگرافی اشتباه می شوند مقداری غم و اندوه به سراغشان می آید زیرا آنها به مدت چندین ماه تصور دیگری از فرزند خود داشته اند و برای جنسیت مورد نظر خود تدارکات لازم را دیده بودند و ممکن است که در روحیه آنها تاثیر منفی گذاشته شود.پس در انتخاب مرکز سونوگرافی خود دقت کنید.

با تشکر مدیریت سایت سروش مرکز رادیولوژی و سونوگرافی غرب تهران

دکتر زهره محمدزاده

تحصیلات دکتری عمومی از سال ۱۳۶۴ لغایت ۱۳۷۱، دانشگاه علوم پزشکی مشهد اخذ درجه دکتری عمومی در سال ۱۳۷۱ طرح لایحه خدمت نیروی انسانی در منطقه محروم کلات نادری خراسان، آذر ۱۳۷۱ لغایت ۱۳۷۳ دوره رزیدنتی تخصصی رادیولوژی سونوگرافی، بیمارستان امام رضا(ع)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مهر ۱۳۷۴ لغایت بهمن ۱۳۷۷ اخذ درجه دکتری تخصصی در رشته رادیولوژی سونوگرافی خدمت طرح ضریب K در شهرستان قوچان خراسان مرکزی گذراندن ۱۵ دوره بازآموزی کنگره رادیولوژی سونوگرافی انجمن رادیولوژی ایران از سال ۱۳۷۹ لغایت ۱۳۹۴ گذراندن دوره های متعدد کنگره های بیماری زنان و مامایی و Breast گذراندن دوره ویژه ماموگرافی در تهران و مشهد گذراندن کنگره رادیولوژی شیراز

مقالات مرتبط

سونوگرافی ترانس رکتال

سونوگرافی ترانس رکتال

سونوگرافی ترانس رکتال (TRUS) از امواج صوتی با انرژی بالا برای ایجاد تصاویری از اندام ها و بافت ها استفاده می کند. پزشکان از  TRUS برای تشخیص و درمان بیماری های پروستات...

سونوگرافی

سونوگرافی

سونوگرافی یک آزمایش تشخیصی پزشکی است که از امواج صوتی با فرکانس بالا یا امواج اولتراسوند برای ایجاد تصاویری از بافت‌ها، غدد، اندام‌ها و جریان خون یا مایع در بدن استفاده...

سونوگرافی کالر داپلر

سونوگرافی کالر داپلر

سونوگرافی کالر داپلر به عنوان یک تغییر و تحول اساسی در تکنولوژی سونوگرافی شناخته می شود. در این سونوگرافی  بررسی جهت و سرعت گردش خون در عروق امکان پذیر است. بررسی حرکت...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *