زمان انجام سونوگرافی سینه
سونوگرافی در حال حاضر، بهترین روش برای تشخیص کیست های پستان است که به صورت توده های توپر و سفت مشاهده خواهند شد. شاید اولین تصور خانم ها در صورت مشاهده ی توده در سینه ها، سرطان پستان باشد. برای تشخیص دقیق تر باید از بهترین زمان برای انجام سونوگرافی سینه و موارد مورد استفاده از آن، آگاهی داشته باشید. بنابراین در این نوشته با ما همراه باشید؛
سونوگرافی سینه
در سونوگرافی سینه بیمار در وضعیت خوابیده قرار می گیرد و ژل گرمی روی سینه اعمال می شود. این ژل به امواج صوتی کمک می کند تا از دستگاه به سینه ها منتقل شوند. مبدل، وسیله ای کوچک شبیه به میکروفون بر روی سینه قرار می گیرد. این روش بدون درد خواهد بود، اگرچه ممکن است فشار خفیفی از مبدل را احساس کنید.
در سونوگرافی، به جای استفاده از اشعه ی x از امواج صوتی برای عکس برداری از نقاط مختلف بدن استفاده می شود. این امواج صوتی به مبدل بازگردانده می شوند، که آنها را به سیگنال های الکترونیکی تبدیل می کند. سپس یک رایانه سیگنال ها را به تصاویر پردازش می کند و آنها را در مانیتور تلویزیون نشان می دهد. این تصاویر متحرک ممکن است بلافاصله مشاهده شده یا برای مطالعه ی بیشتر از آن ها عکس گرفته شود.
سونوگرافی سینه تقریباً ۳۰ دقیقه به طول می انجامد.
موارد مورد استفاده ی سونوگرافی سینه
توجه داشته باشید که سونوگرافی معمولاً در مواقعی انجام می شود که پزشک برای بررسی های بیش تر و دقیق تر آن را توصیه کند. این مواقع شامل موارد ذیل می باشد؛
- بافت سفت و متراکم سینه
- سن بیمار کمر از ۳۵ سال باشد
- وجود ترشحات غیر معمول نوک پستان
- ارزیابی ورم و التهاب پستان
- نظارت بر پروتز سینه
- بروز علائم مانند درد پستان، قرمزی و تورم
- تغییرات پوستی مانند تغییر رنگ
- ارزیابی توده های خوش خیم در سینه
- بررسی کیفیت و ماهیت توده در خانم های باردار که نمی توانند ماموگرافی انجام دهند
- تأیید نتایج آزمایش های دیگر، مانند اسکن MRI یا ماموگرافی
آن چه حائز اهمیت است این مسئله می باشد که تشخیص انجام سونوگرافی یا ماموگرافی بر عهده ی پزشک متخصص می باشد و نباید با تکیه بر اطلاعات خود، به انجام یکی از آن ها بپردازید.
توجه داشته باشید سونوگرافی به هیچ وجه جایگزینی برای ماموگرافی نیست.
بهترین زمان برای انجام سونوگرافی پستان
پیشنهاد می شود که سونوگرافی پستان را یک هفته قبل از چرخه قاعدگی خود انجام ندهید، زیرا معمولاً سینه های شما در این زمان بسیار حساس هستند. بهترین زمان برای انجام این روش ۴ تا ۸ روز پس از شروع عادت ماهیانه است.
اگر قبل از انجام سونوگرافی، ماموگرافی نیز انجام داده اید، برای مقایسه آن را در اختیار رادیولوژیست قرار دهید.
توجه داشته باشید که دارا بودن هر یک از شرایط پرخطر، دلیل ابتلای قطعی شما به سرطان سینه نیست.
مزایای سونوگرافی سینه
سونوگرافی یک روش ایمن و بدون درد است و درواقع مهم ترین مزایای آن، به کار نگرفتن هیچ گونه اشعه در این روش می باشد. این امر برای خانم هایی که مجاز به انجام ماموگرافی نیستند مانند خانم های زیر ۳۵ سال و خانم های باردار بهترین گزینه ی تشخیص بیماری های پستان می باشد.
معمولاً سونوگرافی توسط پزشک متخصص رادیولوژی که دارای سابقه و دید بسیار دقیق است، صورت خواهد گرفت.
محدودیت های سونوگرافی سینه چیست؟
سونوگرافی یکی از ابزارهایی است که در تصویربرداری از پستان مورد استفاده قرار می گیرد، اما جایگزین ماموگرافی سالانه نمی شود.
بسیاری از توده ها در سونوگرافی قابل مشاهده نیستند و بسیاری از محاسبات دیده شده در ماموگرافی را نمی توان در سونوگرافی مشاهده کرد. برخی از نشانه های اولیه تشخیص سرطان پستان فقط به عنوان ارزیابی در ماموگرافی ظاهر می شوند.
همچنین اطلاعات کسب شده از MRI ناشی از سرطان همیشه با سونوگرافی دیده نمی شوند.
کلام پایانی
با نگاهی اجمالی به مبتلایان به سرطان سینه در می یابیم که احتمال بروز سرطان سینه در خانم ها با هر سنی که بافت سینه در آن ها تشکیل شده است، وجود دارد. در کشورمان میانگین سن ابتلا به سرطان سینه بین ۴۵ تا ۵۵ سال است. بنابراین توجه داشته باشید که تشخیص زودرس بیماری، به افزایش بقای زندگی بیماران و حتی در برخی موارد طول عمر طبیعی، منجر خواهد شد. سونوگرافی سروش در غرب تهران آماده ی هرگونه خدمت رسانی در زمینه سونوگرافی و ماموگرافی به شما عزیزان می باشد.
۰ دیدگاه