تشخیص کیست تخمدان
تشخیص کیست تخمدان کار دشواری نبوده و با شناخت علائم آن و با مراجعه به پزشک زنان می توانید برای درمان کیست های تخمدان اقدام نمایید.
دلایل ایجاد کیست تخمدان
کیست تخمدان ممکن است که به دلایل متفاوت ایجاد شده باشد. شایع ترین نوع کیست تخمدان در بین خانم ها ، کیست فولیکولار است که با رشد یک فولیکول (کیسه پر از مایع طبیعی حاوی یک تخمک) ، ایجاد می شود. اگر در طی چرخه های قاعدگی یک فولیکول بیش از حد طبیعی رشد نماید ، برای آزاد سازی تخمک باز نمی شود و تدریجا تبدیل به کیست می شود که معمولا تا چند ماه خود به خود بهبود پیدا می کنند.
امکان دارد دلیل دیگر ایجاد کیست در تخمدان ، جراحت یا نشت عروق خونی کوچک به درون کیسه تخمک حاوی خون باشد که کیست های هموراژیک یا اندومتریوئید نامیده می شوند. گاهی نیز امکان دارد که کیست های تخمدان برا اثر رشد غیر طبیعی بافت تخمدان برای ایجاد بافت های دیگر بدن مانند بافت مو یا دندان باشد که در این صورت کیست های درموئید نامیده می شوند.
علائم کیست تخمدان
درد شکم یا درد در ناحیه لگن از شایع ترین علائم وجود کیست تخمدان است. این درد می تواند در اثر پارگی کیست ها ، رشد سریع کیست و انبساط آن ، خون ریزی درون کیست و یا پیچ خوردن کیست در اطراف منبع خونی آن ایجاد شود. البته باید دانست که وجود بیشتر کیست ها هرگز مشخص نشده و به مرور خودشان بهبود پیدا می کنند. کیست های فولیکولار بیشترین آمار کیست تخمدان را در سنین باروری زنان ، به خود اختصاص می دهند .این کیست ها در مدت ۱ تا ۳ ماه خود به خود بهبود می یابند و امکان پارگی آن ها بسیار کم است. کیست های فولیکولار به ندرت دارای علائم خاص هستند ، خوش خیم بوده و معمولا مشکلی ایجاد نمی کنند.
نحوه تشخیص کیست تخمدان
در اکثر موارد ، تشخیص کیست تخمدان به وسیله سونوگرافی ، انجام می شود که یکی از بهترین تکنیک های تصویربرداری جهت شناسایی کیست های تخمدان می باشد. در این روش برای تصویر برداری از امواج صوتی استفاده می شود. این تکنیک بدون ضرر و بدون ایجاد درد در بیمار است. ممکن است که گاهی از اسکن CAT یا اسکن MRI نیز استفاده شود.
با تشکر مدیریت سایت مرکز رادیولوژی و سونوگرافی سروش
۰ دیدگاه