سونوگرافی سروش » سونوگرافی » سونوگرافی آنومالی و تعیین جنسیت
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

سونوگرافی آنومالی و تعیین جنسیت

همانطور که می دانید خانم بالذات واسطه خلقت و آفرینش هتسند و تقریبا همه ی زنان حس ناب و وصف ناشدنی مادری را در برهه های مختلف زندگی شان تجربه می کنند. البته بارداری زحمات و مشقت های فراوانی دارد اما باز هم شیرینی مادری آن همه رنج را پوشش می دهد. به هیمن دلیل است که امروزه داشتن اطلاعات لازم در خصوص بارداری بسیار اهمیت دارد. چرا که به سلامت مادر و جنین وابسته است و با استفاده از روش های نوین در جهت مشاهده و بررسی تمامی ابعاد می توانید از سلامت جنین اطمینان حاصل کنید. با انجام مراقبت های لازم در دوران بارداری، می توانید این روند را به زیبایی سپری نمایید. سونوگرافی آنومالی در سه ماهه دوم بخشی از روند بارداری است که در این بخش به بیان مختصری از آن می پردازیم .

 

سونوگرافی آنومالی

سونوگرافی آنومالی یکی از روش های نوین در عرضه رادیولوژی است که به کمک آن می توان دیدی تازه نسبت به ابعاد مختلف مراقبت های دوران بارداری پیدا کرد. انجم ان وابسته به وجود دستگاه  تجهیزات جدیدی است که معمولاٌ در مراکز رادیلوژی معتبری می توان آن ها را یافت. متخصص رادیولوژی به کمک این نوع سونوگرافی بارداری به بررسی مشکلات و اختلالات موجود می پردازد و همی چنین علاوه بر آن نوع جنسیت جنین را نیز مشخص می کند.

طی جلسه سونوگرافی، در مسائل جزئی تری به بررسی شکل و ساختاری مغری جنین و امکان بروز ناهنجاری های ممکن، وجود دارد. جالب تر این که حتی اگر هر گونه عارضه های ظاهری ناخوشایندی همچون شکاف لب و کام را هم می توان از طریق این نوع تصویر برداری مشاهده کرد. هم چنین ستون فقرات را از لحاظ طول و عرض نیز مورد ارزیابی قرار می دهند.

زمان انجام سونوگرافی آنومالی

سه ماهه دوم بارداری در هفته ۱۳ تا ۲۸ بارداری قرار دارد و سونوگرافی آنومالی در هفته های ۱۷ تا ۲۰ بارداری انجام می شود . این سونوگرافی شکل ظاهری و نحوه قرار گیری جنین را مشخص می کند و اگر در آن مشکلی مشاهده شود ، پزشک درخواست آزمایشات بعدی را می دهد .

سونوگرافی در سه ماهه دوم

در صورت مشکوک بودن به سندرم داون، مرکز سونوگرافی تجویز آزمایش آمینوسنتز را می دهد که در صورت قطعی بودن بتوان از سقط درمانی استفاده کرد . در ضمن برای به کار گیری این روش برای اینکه بتوان بر طبق قوانین از سقط استفاده کرد باید در هفته های ۱۶ تا ۱۸ این سونوگرافی انجام شود . بر طبق قوانین ، سقط تا پایان هفته ۱۹ برای والدین امکان پذیراست.

سونوگرافی آنومالی و تعیین جنسیت

در این سونوگرافی جنسیت قطعی جنین مشخص می شود . چند قلویی در بارداری نیز در این سونوگرافی تعیین می گردد زیرا در بعضی موارد تا هفته ۲۰ بارداری، نمی توان دو قلو بودن بارداری را تشخیص داد.

چگونه برای انجام سونوگرافی آنومالی آماده شویم؟

در ابتدا ذکر یک نکته الزامیست باید بدانید که انجام یک سونوگرافی آنومالی فرآیند طبیعی است که انجام آن برای مادران بارداری به آمادگی های خاصی نیاز ندارد اما در این بخش به برخی از نکات مراقبتی جهت تسریع در فرآنید انجام ان می پردازیم.

  •   در مرحله اول برای ورود به مرکز تصویر برداری سعی کنید جایی را انتخاب کنید از همه جهت و جه از نظر کمیت و کیفیت تجهیزات و چه  از لحاظ برخورد مناسب و احساس راحتی را تجربه کنید.
  • متخصصین توصیه می کنند برای انجام این اسکن مثانه پری داشته باشید تا نتایج دقیق تری ارائه شود.
  • در هنگام انجام سونوگرافی کفش خود را در بیاورید تا این کار راحت تر انجام شود.
  • همجنین گاهی ممکن است هشدار دهند تا زیور آلات خود را از بدن تان خارج کنید.
  • حتی گاهی هم ممکن است پرونده پزشکی و هر گونه ازمایش های که در این مدت انجام داده اید به همراه داشته باشید.

بررسی در سونوگرافی آنومالی

در سونوگرافی آنومالی می توان موارد زیادی را بررسی نمود از جمله مواردی مانند: بزرگ بودن سر جنین، تشکیل نشدن مغز، ناهنجاری هایی که در گوارش و کلیه رخ می دهد، وجود لکه های سفید در قلب و …

اندام هایی که در جنین بررسی می شود عبارتند از:

  • صورت جنین کاملا قابل تشخیص است و می توان متوجه مشکلات ظاهری مانند لب شکری بودن، شد .
  • ستون فقرات جنین بررسی می شود تا تشخیص داده شود که همه مهره ها در یک ردیف قرار دارند و ناهنجاری های مادرزادی وجود نداشته باشد .
  • اندام های داخلی ، جفت ، بند ناف ، مایع آمنیوتیک مورد بررسی قرار می گیرد .
  • دست و پاها و همچنین تعداد انگشتان .
  • دور سر، شکم و …
  • قلب ، معده و جوارح آن که می توان عوامل غیر طبیعی را مشاهده کرد .

به منظور انجام سونوگرافی خوب و دقیق باید به یک مرکز سونوگرافی خوب مراجعه نمایید .

جهت دریافت مشاوره از سونوگرافی سروش می توانید با شماره ۴۴۱۶۲۱۲۶ تماس حاصل نمایید .

پیچ اینستاگرام سونوگرافی سروش

نتیجه سونوگرافی آنومالی

در سونوگرافی آنومالی موارد ذکر شده بررسی می شوند و در صورت وجود مشکل ، اقدامات لازم برای درمان صورت می گیرد . برخی از اختلالات موجود خطرناک هستند که اقدامات لازم برای آن انجام می شود و برخی دیگر بعد از به دنیا آمدن جنین قابل درمان هستند که این سونوگرافی موجب می شود به محض تولد ، بتوان روند درمانی را در پیش گرفت . احتمال وجود بیماری ها در جنین ، حدود ۵ درصد است و نگرانی خاصی برای انجام آن وجود ندارد . شما می توانید به مرکز سونوگرافی در تهران مراجعه نمایید و مشاوره های لازم را در این زمینه بگیرید.

دکتر زهره محمدزاده

دکتر زهره محمدزاده

تحصیلات دکتری عمومی از سال ۱۳۶۴ لغایت ۱۳۷۱، دانشگاه علوم پزشکی مشهد اخذ درجه دکتری عمومی در سال ۱۳۷۱ طرح لایحه خدمت نیروی انسانی در منطقه محروم کلات نادری خراسان، آذر ۱۳۷۱ لغایت ۱۳۷۳ دوره رزیدنتی تخصصی رادیولوژی سونوگرافی، بیمارستان امام رضا(ع)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مهر ۱۳۷۴ لغایت بهمن ۱۳۷۷ اخذ درجه دکتری تخصصی در رشته رادیولوژی سونوگرافی خدمت طرح ضریب K در شهرستان قوچان خراسان مرکزی گذراندن ۱۵ دوره بازآموزی کنگره رادیولوژی سونوگرافی انجمن رادیولوژی ایران از سال ۱۳۷۹ لغایت ۱۳۹۴ گذراندن دوره های متعدد کنگره های بیماری زنان و مامایی و Breast گذراندن دوره ویژه ماموگرافی در تهران و مشهد گذراندن کنگره رادیولوژی شیرازمتخصص رادیولوژی و سونوگرافی

مقالات مرتبط

آیا سونوگرافی برای جنین ضرر دارد ؟

آیا سونوگرافی برای جنین ضرر دارد ؟

یکی از بیشترین درخواست های سونوگرافی ، سونوگرافی دوران بارداری است که می توان آن را به سونوگرافی سه ماهه اول بارداری ، سه ماهه دوم و سه ماهه سوم بارداری تقسیم کرد ....

سونوگرافی

سونوگرافی

سونوگرافی یک آزمایش تشخیصی پزشکی است که از امواج صوتی با فرکانس بالا یا امواج اولتراسوند برای ایجاد تصاویری از بافت‌ها، غدد، اندام‌ها و جریان خون یا مایع در بدن استفاده...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *