سونوگرافی تشخیص سرطان سینه
با استفاده از سونوگرافی امواج صوتی ایجاد می شود، که امکان رویت بافت سینه در صفحه مانیتور را فراهم می سازد. در سونوگرافی سینه هیچ گونه اشعه مضر از جمله اشعه ی ایکس و… وجود ندارد. سونوگرافی برای مشاهده بافت های غیر طبیعی از جمله توده و بافت غیر طبیعی استفاده می شود. در ادامه سونوگرافی تشخیضص سرطان سینه توضیح داده می شود .
سونوگرافی تشخیص سرطان سینه
سونوگرافی، نمونه ای از آزمایشات تصویر برداری است که فرکانس بالا را به بافت سینه فرستاده و آن ها را به تصاویر واضحی روی صفحه مانیتور منتقل می کند و لذا تمام بافت سینه قابل مشاهده می باشد. شایان ذکر است که سونوگرافی تنها وسیله تشخیصی برای سرطان سینه نمی باشد. بلکه برای تشخیص قطعی سرطان سینه، به مجموعه ای از آزمایش های تکمیلی نیاز می باشد. در واقع می توان گفت که اگر آزمایش ماموگرافی غیر طبیعی به نظر برسد، یا اینکه توسط خود بیمار یا پزشک متخصص زنان و زایمان توده ای مشکوک در بافت سینه احساس شود، بهترین راه برای تشخیص توده غیر طبیعی سونوگرافی می باشد. که ممکن است این توده سرطان خوش خیم یا سرطان بدخیم باشد.
سینه های زنان جوان معمولا متراکم تر بوده و یا اینکه بافت آن ها سرشار غدد شیری می باشد، لذا در صورتی که یک توده مشکوک در بافت پستان توسط خود بیمار یا پزشک متخصص زنان و زایمان احساس شود، ممکن است پزشک سونوگرافی را قبل از ماموگرافی تجویز نماید. اما در زنان مسن تر به دلیل اینکه بافت های سینه هایشان کم تراکم بوده و دارای غدد چربی بیشتر می باشد، راحت تر امکان بررسی بوسیله ماموگرافی وجود دارد. معمولا توده هایی که در بافت سینه های زنان جوان وجود دارد، بافت های خوش خیم بوده و یا اینکه توده های طبیعی بافت غدد لنفاوی است.
سونوگرافی سینه ها معمولا ۱۵ تا ۳۰ دقیقه طول می کشد. اگر همزمان نیاز به نمونه برداری باشد، زمان بیشتری لازم است. ممکن است نیاز باشد تا آماده شدن نتیجه سونوگرافی منتظر بمانید. ممکن است لازم باشد پزشک برای مشاهده سایر نواحی سینه آزمایشات مجددی انجام دهد.
بیوپسی یا نمونه برداری روش قطعی تشخیص سرطان سینه می باشد. بیوپسی سینه می تواند با استفاده از سوزن های باریک و مخصوصی انجام بگیرد. هنگام نمونه برداری از سونوگرافی جهت فرو بردن سوزن های بیوپسی استفاده می شود، تا از نواحی مشکوک در بافت سینه نمونه برداشته شود و سپس جهت تشخیص قطعی سرطان سینه به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می شود.
سایر مقالات مرتبط به سونوگرافی :
خاله های مادر من هر سه تاشون سرطان سینه داشتن . ولی مادرم که ۵۵ سال داره این مشکل و نداشته تا الان . یعنی ممکنه از طریق ارث به منم برسه ؟ من ۳۰ سالمه باید سونوگرافی سینه رو چند وقت یه بار انجام بدم ؟
سلام ، باید اول یه سونو بدهید بعد در فواصل هر شش ماه تکرار کنید ارثی نیست استعداد ابتلا در بعضی خانواده ها بیشتره