سونوگرافی سه بعدی
سونوگرافی در زمینه تشخیص و شناسایی انواع بیماری ها و ناهنجاری ها کمک بسیار زیادی را به علم پزشکی می کند و نقش بسیار مهمی دارد. سونوگرافی، به وسیله امواج صوتی، عکس هایی از بافت های داخلی بدن انسان به دست می آورد و و پزشک می تواند تصاویر به دست آمده را از طریق مانیتور مشاهده نماید. سونوگرافی معمولی و دو بعدی بی خطر می باشند و برای افراد باردار خطری را به همراه ندارند. افراد باردار این نکته را باید بدانند که نباید در انجام سونوگرافی اصراری داشته باشند و تنها در زمانی که پزشک تشخیص می دهد سونوگرافی باید انجام شود. افراد باردار، با استفاده از سونوگرافی سه بعدی علاوه بر مشاهده قسمت های درونی جنین، می توانند سطح پوست جنین را نیز مشاهده کنند. در این مقاله می پردازیم به سونوگرافی سه بعدی و کاربرد آن.
کاربرد سونوگرافی سه بعدی
با استفاده از سونوگرافی سه بعدی، می توان تمامی مسائل جنین را مورد بررسی قرار داد. به طور کلی سونوگرافی سه بعدی، جهت بررسی ناهنجاری ها در هفته ۱۸ تا ۲۲ صورت می گیرد. در صورتی که افراد تمایل دارند عکس سه بعدی از جنین خود داشته باشند، بهترین زمان جهت انجام آن بین هفته ۲۶ تا ۳۰ بارداری می باشد.
سونوگرافی سه بعدی جهت دیدن قلب و بررسی ارگان های داخلی و شکاف لب نیز موثر می باشد. اختلالات آناتومیک جنین (اختلال هم در اندام درونی و هم در اندام بیرونی) نیز با استفاده از سونوگرافی ۳ بعدی مشاهده می شود.
با استفاده از سونوگرافی چهار بعدی نیز علاوه بر تصاویر سه بعدی جنین ، می توان حرکات جنین را نیز مشاهده نمود.
خطرات سونوگرافی سه بعدی
به طور کلی، تاکنون عوارضی ناشی از سونوگرافی چند بعدی در جنین انسان به اثبات نرسیده است. اما حتما باید جهت انجام سونوگرافی به متخصص ماهر و با تجربه، مراجعه شود. در هر صورت، افراد متخصص انجام سونوگرافی سه بعدی را صرفا تنها به خاطر داشتن یک عکس در آلبوم کودک توصیه نمی کنند.
به مادران عزیز توصیه می شود که به طور خودسرانه جهت انجام سونوگرافی اقدام نکنند، و تنها با تجویز و تشخیص پزشک اقدام به سونوگرافی های چند بعدی نمایند. به طور کلی در حالت معمول سه نوبت سونوگرافی در دوران بارداری کافی می باشد و بیشتر از آن جایز نمی باشد، مگر در موارد نادر که پزشک تشخیص به انجام سونوگرافی بیشتر داده باشد.
با تشکر مدیریت سایت سروش سونوگرافی غرب تهران
۰ دیدگاه