آیا تا به حال از بارداری پوچ چیزی شنیده اید ؟
آیا می دانید تشخیص حاملگی پوچ چگونه است ؟
با ما همراه باشید تا از دلایل ایجاد بارداری پوچ بیشتر آشنا شوید .
بارداری پوچ چیست ؟
علت اصلی بارداری پوچ جهش کروموزوم ها عنوان می شود . زیرا سقط های زیر ۱۲ هفته یا ۸ هفته دچار اختلالات کروموزومی هستند ، این اختلالات می تواند در حالت های نر یا ماده وجود داشته باشد که باعث شود محصول لقاح کیفیت نداشته و اختلالات کروموزوم ایجاد شود . این یک مکانیسم انتخاب طبیعی است که در همان مراحل اولیه ، رویان حذف می شود و قلب تشکیل نمی گردد و در بسیاری از موارد حتی بدون اینکه نیاز به ختم حاملگی باشد ممکن است خود رحم این مورد را پس بزند و با خونریزی دفع شود.
علائم حاملگی پوچ کدام اند؟
در بارداری پوچ همان علائمی که در بارداری های زود هنگام را تجربه می کنید نیز بروز پیدا می کند. به عنوان مثال همان نشان های فشرده شدن سینه ها و عقب افتادن دوره های عادت ماهیانه مشهود است.
این علائم در شرایطی ایجاد می شوند که شما برخی از علامت های سقط جنین را دارید.
- دوره قاعدگی های سنگین و طولانی مدت
- گرفنگی ناحیه عضلانی شکم و زیر شکم
- افزایش لکه بینی های واژینال
علت بارداری پوچ
اختلالات کروموزومی به همراه خیلی از عفونت ها و یا اختلالات هورمونی ، می توانند به عنوان عامل ذکر شوند . اختلالات کروموزومی که موتاسیون های ژنی خیلی مهم هستند ، اهمیت زیادی دارند . مشاوره ژنتیک معمولا در افرادی که سابقه سقط های مکرر یا حاملگی پوچ مکرر دارند و یا افرادی که ازدواج کرده اند و با هم نسبت فامیلی دارند ، توصیه می شود. این موارد بهتر است قبل از اقدام بارداری به مراکز مشاوره و متخصص زنان مراجعه کنند تا اقدامات لازم نسبت به آن ها انجام شود . این کار می تواند بسیار تاثیر گذار باشد و کمک کند. زیرا اگر یافته های غیر طبیعی پیدا شود ، در همان ابتدای راه ، قبل بارداری ، برطرف می گردد .
تاثیر عفونت در بارداری پوچ
مورد دیگری که برای تکرار بارداری پوچ ذکر شده عفونت های شدید می باشند ، مانند سرخچه که معمولا سرخجه علامت خاصی ندارد و می تواند مثل سرماخورگی باشد .
تشخیص عفونت حاد در بارداری
تشخیص عفونت در بارداری بسیار مهم هستند زیرا آنتی بادی هایی که چک می شود هم IGM و هم IGG است . این دو مورد با هم فرق می کنند برای مثال ممکن است در مورد شخصی که آزمایش توکسوپلاسموز داده باشد . در آن IGG مثبت بوده و IGM آن مثبت نباشد . IGM عفونت اخیر را گزارش می دهد یعنی وقتی فرد دچار یک عفونت حاد می شود تا مدت چند ماهی IGM در خون بالا است که نشان دهنده عفونت حاد اخیر است. اما بعد از مدتی IGM منفی می شود و IGG که رد پایی از عفونت قبلی است باقی می ماند . در نتیجه وقتی IGM منفی می شود جای نگرانی نیست زیرا اخیرا عفونتی نداشته که باعث سقط جنین شود .
تنبلی تخمدان به خودی خود نمی تواند باعث علت بارداری پوچ شود . البته باید در نظر داشته باشیم که در بسیاری از مواقع عوامل مختلف مانند سن ، فاکتور مهمی است که در ناهنجاری های کروموزمی تاثیر می گذارد و در این ناهنجاری ها نقش ژن مادر خیلی مهم تر است به طوری که می توان گفت در ۹۵ درصد موارد، ممکن است که ژن های اختلال در مادر باشد.
بارداری پوچ چقدر رایج است؟
آیا می دانستید حدود ۱۰-۱۵ درصد از بارداری های به سقط جنین منتج می شوند و بیش از ۸۰ درصد از آن ها همان ۱۲ هفته اول اتفاق می افتند.
با توجه به تحقیقاتی که تا کنون توسط محققین انجام شده است، یک سوم از این سقط جنین ها در هفته ۸م بارداری مربوط به یک تخمک آسیب دیده است.
بارداری پوج چگونه درمان می شود؟
چنانچه بر اساس نتایج حاصله از آزمایش های مذکور و صلاح دید پزشک تان تشخیص بر وجود بارداری پوچ بود باید در همان ابتدا روند درمانی را آغاز نمود تا نتیجه بهتری دریافت کرد.
در نظر داشته باشید شما باید منتظر خارج شدن بافت از رحم خود باشید سپس سایر روش های درمانی را در پیش بگیرید.
دارو درمانی: یکی از روش های مهم است که پزشک تان با دارو های واژینالی یا خوراکی به خروج آسان بافت از رحم کمک می کند. میزوپروستول یا سیتوتک از جمله دارو های هستند که عمدتاٌ برای این نوع درمان تجویز می شود.
جراحی با کورتاژ یکی دیگر از راه حل های موثر است که به بیمار کمک می کند تا گامی دیگر در جهت بهبودی کامل بردارد. در این نوع روش درمانی رایج با انبساط گردنه رحم محتویات داخل آن با خراشیدن خارج می گردد. البته نا گفته نماند کوتاژ نوعی تکنیک برای سقط جنین اجباری خانم ها است.
نتیجه گیری
بارداری پوچ می تواند برای والدین بسیار نگران کننده باشد به خصوص اگر تکرار شود . شما می توانید با انجام اقدامات بارداری توسط متخص زنان و غربالگری دوران بارداری از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری نمایید .
۰ دیدگاه