سونوگرافی سروش » ماموگرافی » مامو گرافی دیجیتال
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

مامو گرافی دیجیتال

مامو گرافی دیجیتال

یکی از بیماری هایی که امروزه گریبان گیر خانم ها می شود سرطان های مربوط به سینه و رحم می باشد .با افزایش سن احتمال مبتلا شدن با این بیماری افزایش پیدا می کند. پس مراقبت ها و پیشگیری های لازم بعد از ورود به سن میانسالی اهمیت بیشتری پیدا می کند.شما برای اینکه بتوانید از بیماری ها جلوگیری کنید باید مرتبا با پزشک در ارتباط باشید و آزمایش های لازم را در فواصل زمانی مشخص شده توسط پزشک انجام بدهید تا در صورت بروز هر گونه علائمی بتوانید به سرعت برای درمان بیماری اقدام کنید.در این مقاله مامو گرافی دیجیتال  در سونوگرافی غرب تهران سروش را توضیح خواهیم داد.

درباره سرطان پستان بیشتر بدانید:

این بیماری همانطور که گفته شد در صورت تشخیص زودتر،می تواند  به آسانی قابل درمان باشد از راه های تشخیص می توان به موارد زیر اشاره کرد :
معاینات منظم توسط پزشک
ماموگرافی منظم به خصوص بعد از چهل سالگی
معاینات توسط خود فرد و توجه به علائم ایجاد شده
بیماری سرطان پستان در مراحل ابتدایی تنها با ماموگرافی مشخص خواهد شد و نمی توان آن را با انجام معاینه های ساده متوجه شد زیرا در ابتدا به اندازه کوچکی در سینه ایجاد شده می شود.دقیقا به همین دلیل است که فرد باید ماموگرافی منظم را داشته باشد.ماموگرافی می تواند چندین ماه زودتر از ظهور یک توده قابل لمس در سینه آن را نشان دهد.
عوامل خطر ساز در زیر ذکر شده است که این افراد باید ماموگرافی منظم را جدی تر بگیرند :
کسانی که در خانواده خود سابقه سرطان وجود داشته است.این عامل ژنتیکی می تواند دردسرساز شود.همچنین بدخیمی های تخمدان نیز در این زمینه موثر خواهد بود .
کسانی که درسن کم شروع قاعدگی داشته اند و یا اینکه یائسگی دیرتر برای آنها رخ داده باشد .
زنان نازا و  یا خانم هایی که برخی داروها که برای نازایی استفاده می شوند را مصرف می کنند.
سابقه بیماری های مختلف مربوط به پستان

خانم هایی که شیر دهی نداشته اند.
خانم هایی که بعد از سی سالگی بچه دار شده اند.
مواردی هم هستند که می توانند عامل خطرناکی برای بیماری سرطان پستان محسوب شود .استفاده از الکل و دخانیات ،اضافه وزن زیاد و یا مصرف قرص های جلوگیری از بارداری بیشتر از چهار سال و استفاده کردن از داروهای هورمونی بعد از یائسگی همگی می توانند احتمال سرطان را افزایش بدهند به خصوص در افرادی که خود مستعد دچار شدن به این بیماری  هستند.پس پیشنهاد می شود شما که با سبک زندگی خود آشنایی دارید در انجام ماموگرافی کوتاهی نکنید .

ماموگرافی چیست ؟

ماموگرافی مجموعه ایی از تصاویر رادیوگرافی اشعه ایکس به شکل دو بعدی و سیاه و سفید است.با انجام ماموگرافی در بافت پستان می توان تمامی ناهنجاری ها را بررسی کرد ویا حتی کوچکترین توده ایی دیده خواهد شد.لمس  کردن توده ها و آگاهی از وجود آنها در صورتی که به اندازه بزرگ رسیده باشند امکان پذیر می باشد.در ماموگرافی متخصص رادیولوژی بررسی می کند که  آیا ذرات ریز رسوب کلسیم که در اصطلاح پزشکی به میکروکلسیفیکاسیون معروف است وجود دارد یا خیر .این ناهنجاری ها به صورت نقطه های سفید با رنگ سفید در عکس دیده می شود.علل ایجاد این رسوبات کلسیمی به مواد غذایی و آشامیدنی های مرتبط نمی  باشد و هنوز دلیل اصلی ایجاد آنها مشخص نیست.متخصص رادیولوژی در ماموگرافی، الگوی این ذرات کلسیمی را مشاهده می کند و می تواند تشخیص دهد که آیا نمونه برداری بافتی علاوه بر ماموگرافی لزومی دارد یا خیر و یا اینکه حتی لازم باشد ماموگرافی برای زن تکرار شود.

در ماموگرافی چه چیز هایی دیده می شود ؟

زمانی که ماموگرافی انجام می دهید بافت پستانی که متراکم تر است به رنگ سفید دیده می شود و چربی ها را می توان به رنگ خاکستری مشاهده کرد توده های خوش و هم چنین توده های سرطانی و بدخیم به رنگ سفید در ماموگرافی دیده می شود.چون در خانم های با سن بالا و یائسه  پستان ها  بیشتر از چربی تشکیل شده  و از بافت متراکم مقدار زیادی کاسته شده است به همین دلیل ناهنجاری های مربوط به سینه راحت تر قابل شناسایی هستند.

ماموگرافی دیجیتال

تشخیص توده های دیده شده در ماموگرافی

پس از اینکه توده ها در ماموگرافی دیده می شوند برای اینکه  سرطانی و یا غیر سرطانی بودن آن  مشخص شود متخصص رادیولوژی الگو را در نظر می گیرد.برای مثال اگر ذرات ریز کلسیمی در تمام پستان دید شوند احتمال خوش خیم بودن آنها بالاست و در صورتی که در یک منطقه متراکم شده باشند احتمال سرطانی بودن آنها بالا می رود.کیستهای خوش خیم به شکل گرد و دیواره های صاف بوده  و تومورهای سرطانی معمولا لبه های دندانه دار دارند .در کنار ماموگرافی متخصص رادیولوژی می تواند با استفاده ازسونوگرافی توده های کشف شده کیستی را بررسی کند.

ماموگرافی دیجیتال چیست ؟

در ماموگرافی دیجیتال تصاویر دیده شده را می توان به صورت خروجی یک فایل دیجیتال در کامپیوتر ذخیره کرد.در صورتی که نتایج ماموگرافی غیر دیجیتال بر روی فیلم رادیوگرافی برده می شدند.این ویژگی فواید زیادی داشته و مزیت های زیادی نسیت به ماموگرافی معمولی دارد.

مزایای ماموگرافی دیجیتال

با این تکنولوژی متخصص رادیولوژی می تواند بر روی تصویر و قسمت های مختلف بزرگ نمایی انجام بدهد و یا اینکه با ایجاد تغییر در عکس مانند سایه روش ناهنجاری های موجود در سینه را آشکار تر کند.
تصویر های حاصل از ماموگرافی را می توان بر روی سی دی ذخیره کرد و دسترسی به آنها درهر  لحظه ایی برای پزشک رادیولوژی امکان پذیر خواهد بود تا در هر مرکز و با هر کامپیوتری می تواند آنها را با دیگر همکاران بررسی کند و مشاوره های لازم را برای تشخیص بگیرد.
از دیگر مزیت های قابل توجه ماموگرافی دیجیتال  این است که تنها با گذشت ده ثانیه نتایج ماموگرافی مشخص خواهد شد.

تفاوت ماموگرافی دیجیتال با ماموگرافی معمولی در چیست ؟

در ماموگرافی دیجیتال استفاده و به کار گیری از اشعه ایکس بسیار کمتر از ماموگرافی عادی است. چون می توان تصاویر را به صورت دیجیتال ذخیره کرد کیفیت عکس ها بیشتر بوده و قدرت زوم خواهند داشت و با بزرگ نمایی حتی تصویرهای بسیار ریز نیز مشخص خواهند شد.ماموگرافی معمولی به مدت پنج تا ده دقیقه طول می کشد تا  نتیجه را آماده کند در صورتی که با ماموگرافی دیجیتال این زمان به چند ثانیه کاهش پیدا می کند.

دکتر زهره محمدزاده

دکتر زهره محمدزاده

تحصیلات دکتری عمومی از سال ۱۳۶۴ لغایت ۱۳۷۱، دانشگاه علوم پزشکی مشهد اخذ درجه دکتری عمومی در سال ۱۳۷۱ طرح لایحه خدمت نیروی انسانی در منطقه محروم کلات نادری خراسان، آذر ۱۳۷۱ لغایت ۱۳۷۳ دوره رزیدنتی تخصصی رادیولوژی سونوگرافی، بیمارستان امام رضا(ع)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مهر ۱۳۷۴ لغایت بهمن ۱۳۷۷ اخذ درجه دکتری تخصصی در رشته رادیولوژی سونوگرافی خدمت طرح ضریب K در شهرستان قوچان خراسان مرکزی گذراندن ۱۵ دوره بازآموزی کنگره رادیولوژی سونوگرافی انجمن رادیولوژی ایران از سال ۱۳۷۹ لغایت ۱۳۹۴ گذراندن دوره های متعدد کنگره های بیماری زنان و مامایی و Breast گذراندن دوره ویژه ماموگرافی در تهران و مشهد گذراندن کنگره رادیولوژی شیرازمتخصص رادیولوژی و سونوگرافی
برچسب ها:

مقالات مرتبط

آیا سونوگرافی برای جنین ضرر دارد ؟

آیا سونوگرافی برای جنین ضرر دارد ؟

یکی از بیشترین درخواست های سونوگرافی ، سونوگرافی دوران بارداری است که می توان آن را به سونوگرافی سه ماهه اول بارداری ، سه ماهه دوم و سه ماهه سوم بارداری تقسیم کرد ....

سونوگرافی

سونوگرافی

سونوگرافی یک آزمایش تشخیصی پزشکی است که از امواج صوتی با فرکانس بالا یا امواج اولتراسوند برای ایجاد تصاویری از بافت‌ها، غدد، اندام‌ها و جریان خون یا مایع در بدن استفاده...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۴ دیدگاه ها
  1. ساره

    ۲۴ سالمه و مجردم. مادر بزرگم سرطان سینه داره. برای چکاپ می تونم ماموگرافی کنم؟

    پاسخ
    • soroush

      ابتدا به یک متخصص زنان مراجعه نمایید . در صورتی که نیاز به بررسی های بیشتر باشد برای ماموگرافی به شما اطلاع می دهند

      پاسخ
  2. بهار

    سلام
    ۳۷ سالمه در سونوگرافی سینه که سال گذشته برای چکاپ انجام دادم متوجه وجود سه کیست در سینه رایت و دو کیست در سینه چپم شده لطفا راهنماییم بفرمایید که هر چند وقت لازم است که برای سونوگرافی مجدد مراجعه کنم
    با تشکر

    پاسخ
    • soroush

      سلام
      هر ۶ ماه نیاز به انجام سونوگرافی هست در صورت نرمال بودن سالی یک بار.

      پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *