شاید شما نیز مانند اکثر مادران باردار باشید که نمی توانید منتظر ویزیت اولیه سونوگرافی خود باشید. نه تنها دوست داشتید که بارداری شما را تایید شود، بلکه قصد داشتید در صورت امکان جنسیت کودک خود را نیز بدانید.
اما گاهی ممکن است در اتاق معاینه، با اخبار غیرمنتظرهای مواجه شوید وسونوگرافی اولیه برخی ناهنجاریهای بالقوه را نشان دهد که پزشک میخواهد بیشتر آنها را بررسی کند.
به احتمال زیاد شما شوکه شده اید و در کمال ناباوری، اضطراب و استرس تمام وجودتان را فرا می گیرد. قبل از اینکه بتوانید به اندازه کافی با این فکر برخورد کنید که ممکن است مشکلی در جنین در حال رشد شما وجود داشته باشد، بیایید درک درستی ازسونوگرافی و دلیل استفاده از آن را بدست بیاوریم.
سونوگرافی و دلایل استفاده از آن در بارداری
به طور کلی، اولتراسوند ابزار تصویربرداری قدرتمندی است که نیازی به تشعشع ندارد و در عوض از امواج صوتی با فرکانس بالا استفاده می کند.
سونوگرافی امکان تجسم بسیار واضح اندام های داخلی مانند رحم و دیدن جنین / جفت در حال رشد را فراهم کند.
اگرچه ممکن است سونوگرافی در هر زمانی از بارداری انجام شود، اما گاهی اوقات در اوایل بارداری زمانی که پزشک مشکوک به مشکلی است از آن استفاده می شود.
به عنوان مثال، سونوگرافی ممکن است در طول سه ماهه اول برای تخمین سن حاملگی، غربالگری اختلالات ژنتیکی، شمارش تعداد جنین ها، بررسی ضربان قلب جنین و بررسی حاملگی خارج از رحم مورد استفاده قرار گیرد.
سونوگرافی همچنین ممکن است همراه با آزمایشهای دیگری مانند آمنیوسنتز برای تشخیص بیشتر مورد استفاده قرارگیرد.
در سه ماهه دوم، پزشک ممکن است از سونوگرافی برای بررسی نقایص مادرزادی، تأیید حاملگی چند قلویی، تأیید رشد، ارزیابی سلامت جنین و بررسی سطح مایع آمنیوتیک استفاده کند.
در طول سه ماهه سوم، پزشک اغلب از سونوگرافی برای شناسایی محل جفت، مشاهده تظاهرات جنین، مشاهده حرکات جنین و شناسایی ناهنجاری های لگنی استفاده می کند.
کنار آمدن با نتایج غیر طبیعی سونوگرافی
اگر در واقع اخباری دریافت می کنید که نوزاد در حال رشد شما دارای برخی ناهنجاری ها است، اولین کاری که باید انجام دهید این است که یک نفس عمیق بکشید. کنار آمدن با نتایج غیر طبیعی سونوگرافی هرگز آسان نیست. زمانی که سعی می کنید با آنچه در آینده انتظار دارید کنار بیایید، می تواند احساس طاقت فرسایی باشد.
علاوه بر این، توجه کامل به آنچه پزشک می گوید ممکن است دشوار باشد. بنابراین، ممکن است بخواهید از دکتر بپرسید که آیا میتوانید مکالمه را ضبط کنید تا بتوانید بعداً برگردید و وقتی احساسات شما به هم ریخته نیست، دوباره گوش کنید. در اینجا چند پیشنهاد اضافی برای مقابله با نتایج غیرطبیعی سونوگرافی وجود دارد.
۱.به خود اجازه غصه خوردن بدهید
سعی نکنید که قوی باشید. اشک ریختن شاید یک واکنش طبیعی باشد و به هیچ وجه نشانه ضعف نیست.
۲.آنچه را که نیاز دارید مشخص کنید
نیاز هر فرد متفاوت است. بنابراین، مهم است که در مورد آنچه در حال حاضر نیاز دارید فکر کنید. آیا باید همسرتان را در آغوش بگیرید؟ روز یا هفته را مرخصی بگیرید تا خودتان را جمع کنید؟ یا آیا به حواس پرتی و مشغله کاری نیاز دارید؟ به آنچه در لحظه نیاز دارید فکر کنید و سپس آن را محقق کنید.
۳.به اطلاعات مراجعه کنید
به احتمال زیاد، احساسات و شوک اولیه شما مانع از به یاد آوردن همه چیزهایی می شود که دکتر گفته است. اگر مکالمه را ضبط کردید، برگردید و به آن گوش دهید. چه چیزی را از دست دادید؟ چه چیزی را اشتباه تعبیر کردید؟ مطمئن شوید که تصویر کاملی از آنچه در حال وقوع است دارید.
در برخی موارد، پزشک یک قرار ملاقات دیگر را برای شما تعیین میکند تا در مورد ناهنجاریها با جزئیات بیشتر صحبت کنید.
طبیعی است که بخواهید در مورد وضعیت کودک در حال رشد خود بدانید. بنابراین، اگر تصمیم دارید از اینترنت برای انجام کمی تحقیق استفاده کنید، مطمئن شوید که از منابع معتبر استفاده می کنید.
اطلاعات غیر قابل اعتماد زیادی در وب وجود دارد. در نتیجه، باید از صحت اطلاعاتی که جمع آوری می کنید مطمئن شوید.
۴.سوالات و نگرانی های خود را بنویسید
مطمئن شوید که لیستی از سوالات و نگرانی های خود را در اختیار دارید. به این ترتیب، هنگامی که در مرحله بعدی به پزشک خود مراجعه می کنید، می توانید به تمام سوالات خود پاسخ داده و نگرانی های خود را برطرف کنید.
۵.در نظر بگیرید که چه چیزی به خانواده و دوستان بگویید
هنگامی که والدین با این خبر مواجه می شوند که مشکلی در کودک در حال رشد آنها وجود دارد، ممکن است در مورد آنچه که باید به سایر اعضای خانواده و دوستان خود بگویند مشکل داشته باشند.
برای اینکه چه مقدار اطلاعاتی را می خواهید به اشتراک بگذارید، زودتر آماده شوید.
۶.خودمراقبتی منظم را تمرین کنید
شرایطی که شما از آن رنج می برید شرایط سختی است و زندگی شما را از بسیاری جهات تغییر خواهد داد. به همین دلیل، بسیار مهم است که مراقب خود باشید. جدا از تغذیه صحیح و ورزش، باید به سلامت روان خود نیز اهمیت دهید. اگر با اندوه، اضطراب یا حتی افسردگی دست و پنجه نرم می کنید، مراجعه به مشاور یا پیوستن به یک گروه پشتیبانی می تواند کمک کند.
به همین ترتیب، مطمئن باشید که به خانواده و دوستان خود تکیه می کنید. آنها می خواهند به شما کمک کنند و در کنار شما باشند اما ممکن است ندانند به چه چیزی نیاز دارید. به آنها اطلاع دهید و انتظار نداشته باشید که بتوانید اخبار را بدون کمک خارجی مدیریت کنید.
۷.امیدوار باشید
کنار آمدن با نتایج غیرطبیعی سونوگرافی می تواند بسیار ویران کننده باشد، اما مهم است که با حرکت رو به جلو، جایی برای بقیه بگذارید. بنابراین، صرف نظر از اینکه فرزند شما معلولیت هایی دارد یا خیر، شما او را دوست خواهید داشت.
فهمیدن این که ممکن است مشکلی در کودک شما وجود داشته باشد، هرگز آسان نیست. در نتیجه، مهم است که این دوره از زندگی خود را با افراد حمایت کننده احاطه کنید. از درخواست کمک خجالت نکشید. هرچه عشق و حمایت بیشتری داشته باشید، راحت تر می توانید با آنچه تجربه می کنید کنار بیایید.
۰ دیدگاه