مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه

چسبندگی جفت

چسبندگی جفت

چسبندگی جفت عارضه ای است که در زمان بارداری یا بعد از زایمان یا در هنگام زایمان قسمتی از جفت یا تمام آن به دیواره رحم می چسبد و جدا نمی شود. جنین برای سوخت و ساز و رساندن مواد غذایی نیاز به عضوی به نام جفت دارد. این عضو با جنین شروع به رشد کرده و به وسیله بند ناف به جنین متصل می باشد . از دیگر وظایف جفت اکسیژن رسانی به جنین و دفع مواد اضافی از بدن می باشد.

علائم چسبندگی جفت

  1. خونریزی رحم

چسبندگی جفت برای مادر عوارضی دارد که از جمله آن می توان به خونریزی شدید در رحم اشاره کرد. این خونریزی در صورتی که متوقف نشود مانع از لخته شدن عادی خون شده و در نهایت باعث مرگ مادر می شود.همچنین این عارضه بر عملکرد سایر اعضای بدن تاثیر گذاشته و باعث بیماری در کلیه و ریه می شود. از جمله این بیماری ها می توان به نارسایی ملیه اشاره کرد.

  1. زایمان زودتر از موعد

چسبندگی جفت در زایمان مادر تاثیر گذاشته و یکی از دو حالت را ممکن است ایجاد کند. در حالت اول خونریزی در اثر چسبندگی جفت به قدری شدید می باشد که پزشک تشخیص به زایمان زوددتر می دهد. در حالت دوم چسبندگی جفت باعث می شود که جنین به مرحله رشد کامل نرسیده خود باعث زایمان زود هنگام می شود.

تشخیص چسبندگی جفت

برای تشخیص عارضه چسبندگی جفت پزشک در ابتدا از مادر درباره سابقه جراحی رحم یا افتادگی جفت سوالاتی می پرسد . در صورت وجود آن از یکی از روش های ذیل استفاده می کند:

  1. عکس برداری

برای تشخیص این عارضه نیاز به محل دقیق جفت در رحم می باشد که از طریق انجام سونوگرافی و ام آر آی امکان پذیر می باشد. این عکسبرداری در سونوگرافی غرب تهران انجام می شود.

  1. آزمایش خون

در حالت طبیعی ماده ای به نام آلفافتوپروتئین توسط جنین در رحم مادر تولید شده و مقداری از آن در خون مادر وجود دارد. در صورتی که چسبندگی جفت وجود داشته باشد میزان این ماده توسط جنین افزایش می یابد. برای بررسی میزان این ماده آزمایش خون از مادر گرفته می شود.

زایمان در هنگام چسبندگی رحم به چه صورت انجام می شود؟

در صورتی که عارضه چسبندگی حاد باشد از زایمان به روش سزارین استفاده می شود. برای جلوگیری از خونریزی شدید که منجر به مرگ مادر می شود بعد از زایمان رحم از بدن مادر خارج می شود.

سایر مقالات مرتبط به سونوگرافی :

سونوگرافی خوب در تهران

سونوگرافی NT

سونوگرافی

سونوگرافی بیضه

سونوگرافی دیسک کمر

سونوگرافی  تخمدان پلی کیستیک  

هم چنین شما عزیزان می توانید جهت مشاهده نمونه کارهای بیشتر به گالری سایت مراجعه نمایید و یا در شبکه های اجتماعی اینستاگرام و کانال تلگرام ما را دنبال کنید :

 

دکتر زهره محمدزاده
دکتر زهره محمدزاده
تحصیلات دکتری عمومی از سال ۱۳۶۴ لغایت ۱۳۷۱، دانشگاه علوم پزشکی مشهد اخذ درجه دکتری عمومی در سال ۱۳۷۱ طرح لایحه خدمت نیروی انسانی در منطقه محروم کلات نادری خراسان، آذر ۱۳۷۱ لغایت ۱۳۷۳ دوره رزیدنتی تخصصی رادیولوژی سونوگرافی، بیمارستان امام رضا(ع)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مهر ۱۳۷۴ لغایت بهمن ۱۳۷۷ اخذ درجه دکتری تخصصی در رشته رادیولوژی سونوگرافی خدمت طرح ضریب K در شهرستان قوچان خراسان مرکزی گذراندن 25 دوره بازآموزی کنگره رادیولوژی سونوگرافی انجمن رادیولوژی ایران از سال ۱۳۷۹ لغایت ۱۳۹۴ گذراندن دوره های متعدد کنگره های بیماری زنان و مامایی و Breast گذراندن دوره ویژه ماموگرافی در تهران و مشهد گذراندن کنگره رادیولوژی شیراز گذراندن دوره های متعدد سالیانه رادیولوژی در تهران و سایر شهرها

مقالات مرتبط

 سونوگرافی کالر داپلر رحم: راهنمای جامع

 سونوگرافی کالر داپلر رحم: راهنمای جامع

سونوگرافی کالر داپلر رحم یکی از ابزارهای پیشرفته تصویربرداری پزشکی است که برای ارزیابی جریان خون در بافت‌ها و عروق رحم استفاده می‌شود. این روش ترکیبی از سونوگرافی و...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *